2024. április 29. 03:53

KezdőlapF1Alonsónak sem jár kedvezmény, 1,3 milliárd forintnyi összeget fizet az F1-es zseni...

Alonsónak sem jár kedvezmény, 1,3 milliárd forintnyi összeget fizet az F1-es zseni hiperautójáért

-

Lehet valaki kétszeres Forma-1-es világbajnok és a sportág egyik legnagyobb sztárja, az Aston Martint ez nem hatja meg.

Fernando Alonso amellett, hogy 42 évesen is csúcsteljesítményt nyújt a Forma-1-ben és továbbra is a sportág egyik legnagyobb csillaga, oroszlánrészt vállalt abban, hogy a száguldó cirkuszba 2021-ben visszatérő Aston Martin eddigi legsikeresebb szezonját futja. Ezek alapján azt gondolná az ember, hogy a brit sportautómárka és a Red Bull Advanced Technologies közös gyermeke, a több mint 1000 lóerős Aston Martin Valkyrie hiperautó alanyi jogon jár neki.

Közel ezer lóerős szörnyeteg tervezésében vállal aktív szerepet Fernando Alonso (kép)

Ez azonban nincs így, a GQ magazin interjújában Alonso ugyanis elárulta, hogy nemhogy nem „vágtak hozzá” egyet az Adrian Newey által megalkotott szörnyetegből, hanem egyenesen teljes árat kell fizetnie a Red Bull tervezőzsenijének autójáért. „Reménykedtem az alkalmazotti kedvezményben, ezt kívántam, és alighanem biztosra is vettem [hogy kapni fogok].”

„Személyre szabtuk az autót, ami zöld lesz némi lime-al, hogy úgy nézzen ki, mint az F1-es autóm. Ezután megnéztem, hogy mennyi lesz a kedvezmény, de nem adtak, addigra pedig már túl késő volt. Az biztos, hogy vonzani fogja a tekinteteket, úgyhogy nem tudok majd inkognitóban maradni” – árulta el a brazíliai mesterművével idei 8. dobogós helyezését szerző spanyol.

És hogy mennyit kellett fizessen Alonso az autóért? 3 millió fontot, azaz aktuális árfolyamon 1,3 milliárd forintot.

A Valkyrie-ből egyébként készült egy kifejezetten pályára tuningolt változta, amelyet közúti forgalomban nem lehet használni. Ez is igencsak brutális lett, és ilyen, amikor egy F1-es pilóta hajtja meg:

Egyszerűen brutális: így reagál az Aston Martin 1000 lóerős űrautójára egy földi halandó (videó)

Friss