2024. május 02. 16:04

KezdőlapF1Volt csapattársa megerősítette, mi volt a részeg Schumacher kedvelt időtöltése a bulikban

Volt csapattársa megerősítette, mi volt a részeg Schumacher kedvelt időtöltése a bulikban

-

Johnny Herbert, Michael Schumacher egykori csapattársa is felidézte, hogy a német pilóta milyen őrült dolgot művelt, amikor belejött a bulizásba.

Michael Schumacherről sokakban az a kép maradhatott meg, hogy kőkemény profi, aki mindent alárendel annak, hogy a pályán és azon kívül is a legjobb teljesítményt érhesse el. Ám amellett, hogy ez így volt, és a német pilóta forradalmasította a fizikai felkészülést a Forma-1-ben, elképesztően tudott bulizni is, amit több sztori is alátámaszt.

Korábban mi is írtunk arról, hogy Schumacher nemcsak simán a pohár fenekére nézett az ilyen alkalmakkor, hanem volt, hogy targoncát kötött el, hűtőt borogatott, vagy asztal csukott ablakon történő áthajításában segédkezett, Jason Plato brit autóversenyző önéletrajzi könyvéből pedig szenzációs képet kaphattunk arról is, mi volt a hétszeres világbajnok egyik kedvelt partitrükkje, amit Platón is alkalmazott az egyik év végi Bajnokok Tornája után, és amit a kétszeres brit túraautó-bajnok alig akart elhinni.

Michael Schumacher őrült módjára tudott bulizni – ruhákat szaggatott le másokról

 

Nos, nemrég az F1-ben 1989 és 2000 között 160 nagydíjon induló, ebből hármat megnyerő Johnny Herbert megerősítette, hogy Schumacher valóban előszeretettel váltott át ruhaszaggató üzemmódba, és nemcsak nadrágokban utazott.

„Igen, a szociális oldal jobb volt az én éveimben. A nagy bulit mindig Adelaide-ben, az utolsó futam után csaptuk, amikor mindenki ugyanabba a bárba vagy clubba ment – utalt az 1995-ig a szezonzáró szerepét betöltő Ausztrál Nagydíj helyszínére a Schumacher csapattársaként 1994-ben és 1995-ben a Benettonnál versenyző brit a Luckyblock.comnak. – Michael elég hamar berúgott, a partitrükkje pedig az volt, hogy odament valakihez, majd széttépte az ingét úgy, hogy mindenfelé gombok potyogtak. Tudtad, hogy mi következik. Akkoriban ezt könnyebb volt megtenni. Adelaide-ben eresztettük ki a gőzt.”

Herbert rámutatott arra, hogy manapság már sokkal óvatosabbak a pilóták – erről beszélt Fernando Alonso is a versenyzők tavalyi Abu-dzabi Nagydíj előtt tartott közös vacsorája kapcsán –, mivel bárki bármelyik pillanatban lefényképezheti vagy levideózhatja őket. „Ami változott, az a közösségi média megjelenése. Az mindent megváltoztatott. Most már sehová sem mehetsz anélkül, hogy ne fotózzanak le. Manapság is szórakoznak a versenyzők, de ellenőrzöttebb körülmények között, zárt ajtók mögött kell megtenniük ezt” – mondta a háromszoros futamgyőztes.

Friss