2024. május 01. 08:55

KezdőlapF1Hatalmasat durrant, amikor szétbombázta Sainz Ferrarijának alját a vegasi csatornafedő (videó)

Hatalmasat durrant, amikor szétbombázta Sainz Ferrarijának alját a vegasi csatornafedő (videó)

-

A Las Vegas-i Nagydíj első szabadedzésén szerencsétlenül járt Carlos Sainznak a most debütáló verseny teljes első napját ki kell hagynia, annyira megsérült az autója a csatornafedővel történt találkozás során. Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elfogadhatatlannak tartja a történteket.

Borzasztóan debütált a Forma-1 új koronaékszere, a dollárszázmillókból létrehozott Las Vegas-i Nagydíj, amelynek első szabadedzését le kellett rövidíteni, mert egy csatornafedő megrongálta Carlos Sainz Ferrariját, az FIA pedig ezután hosszas vizsgálódásba fogott, hogy megnézze, teljesen biztonságos-e az aszfaltcsík, illetve megjavítsa a kilyukadó aszfaltot.

A pályán keletkezett lyuk:

Mint kiderült, Sainz autója rendkívül komoly károkat szenvedett, Tobias Grüner, az Auto Motor und Sport riportere pedig arról számolt be az X-en, hogy a padlólemezen akkora lyuk keletkezett, hogy át lehet látni rajta a pilótafülkéből….

„Teljesen tönkrement a kasztni, a motor és az akkumulátor. Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Egy vagyonba kerül nekünk. Elcsesztük Carlos edzését, és biztos, hogy a második szabadedzésen sem tud részt venni. A ma történtek egyszerűen elfogadhatatlanok a Forma-1-nek” – füstölgött Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke az FIA pénteki sajtótájékoztatóján.

Ez maradt Sainz autójának aljából:

A pillanatról, ahogy Sainz eltalálja a csatornafedőt, a közvetítésben csak fedélzeti kamerás felvételeket láthattunk, ám utólag előkerült a zárt láncú kamerarendszer felvétele, amelyen látszik, ahogy a Ferrari óriási szikrafelhőt eregetve érkezik az egyenesben. A legjobban azonban az alábbi nézői videó szemlélteti, hogy milyen hatalmas ütést kapott a kocsi, és milyen hangja volt, amikor szétbombázta a fedő a padlólemezt.

FRISSÍTÉS:

Noha a Ferrari engedélyt kért, hogy vis major miatt büntetlenül beszerelhessen egy, a felhasználható kereten kívül eső akkumulátort Sainz autójába (motorból és vezérlőelektronikából még volt felhasználható), az FIA felügyelői nem adták ezt meg, így a spanyol pilótának saját vagy csapat önhibáján kívül kell bűnhődnie, és 10 helyes hátrasorolással kezdenie a magyar idő szerint vasárnap reggeli versenyt.

 

Friss