2024. május 02. 11:00

KezdőlapF1„Ő csak egy idióta, aki rossz döntést hozott” – brutális sebhelyeiről beszélt...

„Ő csak egy idióta, aki rossz döntést hozott” – brutális sebhelyeiről beszélt a Mercedes főnöke

-

Toto Wolff szavaiból sejthető, a Mercedes csapatfőnöke miként fogadná, ha megtörténne az FIA elnöke által belengetett visszatérés.

A minap Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke kijelentette, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy visszahívja az FIA-ba a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon kirobbant botrány főszereplőjét, az eset után a versenyigazgatói pozícióból leváltott, majd az FIA-ból is távozó Michael Masit. Ehhez azonban Toto Wolffnak, a Masi tetteinek következményeit megszenvedő Mercedes csapatfőnökének is lenne egy-két szava, az osztrák üzletember a Motorsport spanyol kiadásának pedig újfent egyértelművé tette, hogy Masi két évvel ezelőtt nagyon mély sebeket ejtett rajtuk.

„Brutális sebhelyek, elképesztő sebhelyek, amelyek bizonyos szempontból soha nem gyógyulnak be. Sebhelyekké váltak, és vannak pillanatok, amikor az ember arra gondol, hogy miként történhetett ez meg? Most már tudjuk, hogyan történt. De egyetlen percet sem akarok arra vesztegetni, hogy az okokon gondolkozom, mert az túl nagy figyelmet adna a fickónak. Ő csak egy idióta, aki rossz döntést hozott” – fogalmazott kőkeményen Masiról az osztrák üzletember.

Wolff nem bírta ki, ismét felhozta Masit és a 2021-es abu-dzabi szezonzárót

Masi a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon saját hatáskörben eltért az addig bevett gyakorlattól, és nem az összes, hanem csak az élen álló Lewis Hamilton és a második helyen haladó Max Verstappen között levő lekörözött pilótáknak engedélyezte a körvisszavételt, majd még az engedély kiadásának körében kihívta a biztonsági autót, hogy egyetlen körre újra lehessen indítani a versenyt. Az eredmény ismert: Verstappen a friss lágy gumikon megelőzte a kopott kemény keveréken haladó Hamiltont és pályafutása során először világbajnok lett, megfosztva a britet attól, hogy minden idők legtöbb vb-címmel rendelkező pilótája legyen.

Hamilton azóta futamot sem nyert, viszont 2025 végéig meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, és azon van, hogy visszavezesse a csúcsra az együttest. Az idei Abu-dzabi Nagydíj után a hétszeres világbajnok újságírók egy csoportjának nyilatkozva arról is beszélt, hogy a 2021-es szezonzáró után a visszavonulás is megfordult a fejében.

Hamilton egyik napról a másikra eltűnhet a föld színéről

„Az biztos, igen – felelte az erre vonatkozó kérdésre. – Annyi minden játszódott le a fejemben abban az időszakban. De az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy érzelmi alapon hozol döntést, mert amikor érzelmes állapotban vagy, a pillanat hevében többször fogsz rossz döntést hozni, mint jót. A érzelmek a hatalmukba kerítettek, nagyon-nagyon nehéz időszak volt, úgyhogy csak várnom kellett, amíg lenyugszanak a dolgok, tiszta fejjel tudok gondolkodni és képes vagyok jó döntést hozni.”

Friss