2024. május 02. 19:31

KezdőlapF1Megjelent a Schumacherről szóló dokumentumsorozat, Hamilton és Alonso is megszólal benne

Megjelent a Schumacherről szóló dokumentumsorozat, Hamilton és Alonso is megszólal benne

-

Csütörtökön vált elérhetővé a Michael Schumacherről szóló dokumentumsorozat, amely a német legenda pályafutását és életét dolgozza fel. A hétszeres világbajnokot az ugyanennyi vb-címet szerző Lewis Hamilton, valamint Fernando Alonso is méltatta.

Csütörtökön megjelent a ’Being Michael Schumacher’ című ötrészes dokumentumsorozat. Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a szériát az ARD médiatárában lehet megtekinteni, de december 28-án este levetítik a Das Erste televíziós csatornán. Utóbbi mindössze egy nappal előzi meg a hétszeres világbajnok síbalesetének tizedik évfordulóját.

Rendkívül szomorú apropóból készül újabb dokumentumfilm Michael Schumacherről

A sorozatban természetesen megszólalnak a közeli családtagok: Schumacher felesége, Corinna, valamint gyerekei, Gina-Maria és a 2021-ben és tavaly szintén a Forma–1-ben szereplő Mick nyilvánvalóan nem maradhattak ki. Ahogyan öccse, a hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf sem, de az ő korábbi felesége, Cora, valamint fia, David szintén kamera elé állt.

Emellett persze ott voltak a korábbi ellenfelek, például Lewis Hamilton, aki eddig egyedüliként érte őt utol a világbajnoki címek számában, a futamgyőzelmekre és a pole pozíciókra vonatkozó rekordját pedig már meg is döntötte. Bár a brit versenyző csak a visszatérő Schumacher ellen versenyzett, a televízióból, valamint később a Forma–2-es paddockból láthatta a csúcson lévő német pilótát.

Neki ugyanakkor nem Schumacher, hanem Ayrton Senna volt a hőse, így talán nem véletlen, hogy a néhai brazil versenyzőt is beleszőtte mondanivalójába. Egy teljes mértékben nagyszerű versenyző – utalt a Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes egykori pilótájára, akit a brackley-ieknél egyébként pont ő váltott, majd megemlítette a tragikus 1994-es imolai hétvégét. – Ő győzött azon a futamon, amikor Ayrton meghalt. [Egyszerűen] mindent megnyert.”

Bár ketten összesen 352 dobogóval rendelkeznek, egyszer sem álltak együtt a pódiumon, hiszen Schumacher a visszatérése után csak egyszer, a 2012-es Európa Nagydíjon végzett az első háromban, pont Hamilton és Pastor Maldonado ütközésének köszönhetően. Fernando Alonso viszont együtt pezsgőzhetett vele, hiszen ő nyerte meg azt a versenyt. Ez volt a tizenhetedik közös dobogójuk, amiből kilencszer a német, nyolcszor a spanyol versenyző végzett előrébb.

Alonso és Schumacher első nagy csatájának mellékzöngéjét idézte Pérez vegasi bealvása (videó)

„Többször veszítettem ellene, mint ahányszor nyertem – kezdte Alonso. – Ő egy hihetetlen versenyző. Látni, hogy Michael uralja a sportágat, inspirációt jelentett a generációm minden pilótájának, amikor még a gokartban és az utánpótlás-sorozatokban szerepeltünk. Megváltoztatta a versenyzéshez történő hozzáállást, a fizikai felkészülést, az elszántságot, a mérnökökkel való hétvégi munkamorált. Michaelnek köszönhetően sok minden megváltozott a sportágban, a jó irányba.”

Friss