2024. május 01. 02:18

KezdőlapF1Máris „elkezdődött” a 2024-es F1-es szezon, a Ferrari jelentett be elsőként egy...

Máris „elkezdődött” a 2024-es F1-es szezon, a Ferrari jelentett be elsőként egy fontos időpontot

-

A Ferrari a Forma–1-es mezőnyből elsőként bejelentette, mikor mutatja be jövő évi autóját. Frédéric Vasseur csapatfőnök azonban egyéb részleteket nem árult el a 2024-es modellel, illetve a leleplezés körülményeivel kapcsolatban.

Csupán három hete ért véget a Forma–1 2023-as szezonja, de bizonyos értelemben már most elindult a következő idény. Persze érdemi esemény még nem történt, és a csapatok még mindig javában fejlesztik a 2024-es autójukat, de mondhatni, hogy a Ferrari már most „elkezdte” a jövő évet. A Scuderia ugyanis a mezőnyből elsőként jelentett be egy fontos időpontot.

Ez pedig nem más, mint az autóbemutató dátuma. A Ferrari 2024. február 13-án fogja leleplezni a kocsit, amellyel reményeik szerint az ideinél mindenképpen jobb eredményre lesznek képesek. Mindezt Frédéric Vasseur, a maranellóiak csapatfőnöke közölte a nyilvánossággal. A bemutatóra február 13-án, Valentin-nap előtt egy nappal kerül sor” – árulta el.

Mást viszont egyelőre nem mondott a francia szakember, így a bemutató pontos időpontját és helyszínét sem lehet tudni, ahogyan azt sem, hogy milyen módon tervezik leleplezni az autót. Sőt, még az sem ismert, hogy az új modellnek mi lesz a neve: az egyik lehetőség az SF24-es, de jó néhány évben előfordul, hogy nem az évszámhoz, hanem valamilyen mérföldkőhöz kötik az elnevetést. A többit majd 13-án meglátják” – fogalmazott sejtelmesen Vasseur.

Megjött az új Ferrari, és rögtön pályára is lépett – videón az első körei!

A Ferrari idén szigorúan véve egy nappal később, február 14-én, Valentin-napon mutatta be az SF23-ast, de jövőre ugyanúgy keddi napon leplezik le az autót, mint ebben az évben. Vasseur elárulta, hogy ennél későbbre már nem tudták tenni a dátumot, ugyanis nyolc nap elteltével, február 21-én már kezdődik a bahreini előszezoni teszt.

„Kicsit korábban van a teszt [az idei évhez képest], és nagy kihívás mindent összerakni – magyarázta el az 55 éves szakember, de úgy véli, nem ők lesznek az utolsók a sorban. – Nem volt más lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy néhány csapat 14-re teszi. Azonban nagy lesz a kihívás, hogy elkészüljünk Bahreinre.”

Bár a Ferrari idei szezonja csalódást keltően alakult, hiszen csupán a harmadik helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban, és esélyük sem volt a Red Bull ellen, a szezon előtt mindenképpen ők vitték a prímet. A bemutatót ugyanis a fioranói tesztpályájukon tartották, és rögtön pályára is vitték az új autót. A megoldás nem volt kockázatmentes, hiszen egy technikai probléma nagy lebőgést jelentett volna, de ezt elkerülték, így a közvélemény szemében nagy sikert aratott a bátor döntésük. Hamarosan kiderül, hogy jövőre is húznak-e merészet ezen a téren.

Friss