2024. április 29. 22:37

KezdőlapF1Alonso gyerekekről és családról: „Rengeteg dolgot feláldoztam a Forma-1-ért”

Alonso gyerekekről és családról: „Rengeteg dolgot feláldoztam a Forma-1-ért”

-

A Forma-1-ért hozott áldozatokról is beszélt Fernando Alonso, aki nem gondolta, hogy 42 évesen még nem lesznek gyerekei.

Fernando Alonso úgy véli, az idei teljesítménye egy lapon emlegethető a 2012-es szezonban látott produkciójával, így ezt a két szezont tartja eddigi pályafutása legjobb idényeinek. És valóban, a spanyol veterán 42 éves kora ellenére elképesztően magas szinten versenyzett az idén, amit 8 dobogós helyezése és az összetettben elért 4. helyezése mutat. Eközben viszont joggal merülhet fel sokakban, hogy ennyi idősen a kétszeres világbajnok nem szeretne-e már családot alapítani.

Alonso megint bizonyította, milyen elképesztő versenyzői agya van (videó)

Nos, annak ellenére, hogy Alonso nagyon ritkán beszél ilyesmiről, most megtette, miközben azt ecsetelte, hogy milyen nagy áldozatokra van szükség egy Forma-1-es pályafutáshoz.

„Az ember áldozatokat hoz, és olykor tisztában van velük, amikor meghozza őket, de néha csak öt évvel később jön rá. Ezek lehetnek olyan dolgok, amiket szeretsz csinálni, vagy a családdal és barátokkal kapcsolatos dolgok, akiket nem látsz olyan gyakran, mint szeretnéd. Rengeteg mindent feláldoztam az F1-ért, de nem bántam meg” – idézi őt a RacingNews365.com.

„Nagyon családcentrikus ember vagyok, imádok időt tölteni a családommal. Azt gondoltam, hogy az életem ezen szakaszára már lesz családom és gyerekeim, meg minden ilyesmi, erre itt találom magam 42 évesen gyerekek nélkül. Ugyanakkor azt csinálom, amit szeretek, és amiben a legjobb vagyok, miközben soha nem próbáltam mást a motorsporton kívül. Úgyhogy, amikor reggel belenézek a tükörbe, boldog vagyok azzal, aki vagyok, és azzal, amit csinálok.”

„Úgy érzem, talán jobban élvezem, mint valaha, és más hangulatban megyek a versenyekre. Ennek nagyrészt a csapathoz van köze. Nagyon fiatal, szenvedélyes, és rengeteg a pozitív energia a garázsban és Silverstone-ban. Az új campus nagyon motiváló, és valódi kinyilatkoztatása a csapat ambícióinak. A tapasztalatomnak köszönhetően tudom, hogy mi a fontos, és mi kevésbé fontos, így tudom, hogy mire fordítsak több energiát, és hol spóroljak. Fontos, hogy az ember képes legyen a teljesítményre összpontosítani vasárnap, de az is, hogy biztosítsa, jó legyen a garázsban a morál és a hangulat. A munkám minden részét élvezem.”

Alonso nem a kora miatt fog visszavonulni az F1-ből? – ugyanaz üldözheti el, mint Verstappent

Ki tudja, talán előbb-utóbb eljön majd a pillanat (és az ehhez megfelelő társ) Alonso életében, amikor a spanyol azt mondja, ennyi elég volt a száguldó cirkuszból, és mostantól a családalapítás és a leendő gyerekei lesznek a legfontosabbak az életében. Egyelőre azonban a Forma-1 tölti be a vezető szerepet az életében, amit az idei teljesítményével is alátámaszt.

„Vannak olyan pillanatok az életben, a karrieredben, amikor más módon kapcsolódsz az autóval. Nehéz elmagyarázni, de eggyé válsz az autóval, megbízol az autóban, és olyan dolgokat csinálsz, amelyekről azt gondoltad, hogy nem lehetségesek, mint például előzések, vagy csak olyan módon mész át egy kanyaron, ami nem tűnt logikusnak, amikor először gondoltál rá” – nyilatkozta már az Aston Martin honlapjának azzal kapcsolatban, hogy miért volt olyan az idei éve, mint a 2012-es.

„És akkor azon kapod magad, hogy rendszeresen lehetetlen dolgokat csinálsz az autóval. Minden edzésen, minden időmérő edzésen és versenyen. Némely teljesítményem az idén ebben a misztikus régióban volt, mint azok 2012-ben, amikor olyan dolgokat csinálsz, amelyek ellentmondanak a fizika törvényeinek. Ezek teszik az olyan éveket, mint a 2023-as, még fontosabbá, még különlegesebbé az életben.”

Alonso közel járt ahhoz, amihez még Senna, Schumacher vagy Hamilton sem

Friss