2024. április 30. 07:46

KezdőlapF1Feldühítette a Mercedes „tiszteletlen” döntése az F1-es gyár közelében dolgozó vállalkozókat

Feldühítette a Mercedes „tiszteletlen” döntése az F1-es gyár közelében dolgozó vállalkozókat

-

A Mercedes át akarja helyezni a Brackley-ben található gyárának bejáratát, ám ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A potenciális új helyszín közelében dolgozó vállalkozók szerint ugyanis mindez negatív hatással lenne rájuk.

Ahogyan arról bő egy évvel ezelőtt mi is beszámoltunk, a Mercedes átnevezte azt az utat, amelynél a brackley-i gyárának főbejárata található. Az útnak 2022 novembere óta Lauda Drive a neve, ezzel tisztelegve a néhai háromszoros világbajnok előtt, aki oroszlánrészt vállalt a csillagos márka modern kori felemelkedésében, ami az F1-et illeti.

A Mercedes szép gesztussal tette a csapat mindennapjainak részévé Laudát

Most viszont azt szeretnék, hogy a jövőben ne itt legyen a gyár főbejárata, hanem egy zsákutcában, a St James Roadon. Ennek érdekében egy kérelmet is benyújtottak, amelyet január 9-én, azaz jövő hét kedden fog felülvizsgálni a West Northamptonshire-i tanács. Többen azonban amiatt aggódnak, hogy ezzel a döntéssel jelentősen romlanak majd a körülményeik a korábbiakhoz képest.

Elsősorban azok a vállalkozók emelték fel a szavukat, akiknek telephelye a St james Roadon található. Ők úgy vélik, hogy amennyiben helyt adnak a kérelemnek, az utat elárasztja a forgalom. A helyi tanács tisztviselői szerint a forgalom a jelenlegi tízszeresére fog nőni, és valóban hatással lesz a helyi kisvállalkozókra. Simon Wheeler, a lábegészségügyi termékek beszállításával foglalkozó Canon Products Ltd. ügyvezető igazgatója nyilatkozott is az egyik helyi lapnak.

„Ha reggelente és esténként több száz autó próbál bejutni a telephelyre és kijutni onnan, az teljes zűrzavart fog okozni – idézi az Express a Northampton Chronicle-ben megjelent megszólalást. – Az ügyfeleink, a beszállítóink vagy az alkalmazottaink hirtelen arra kényszerülhetnek, hogy korábban induljanak el otthonról, hogy ne keveredjenek forgalomba. Nem érdekli őket, hogy törődjenek a kisebb vállalkozásokkal. »Mi vagyunk a Mercedes, azt csinálunk, amit akarunk, nektek pedig el kell boldogulnotok vele.« Ez durván tiszteletlen azokkal a vállalkozásokkal szemben, amelyek hasonlóan hosszú ideje vannak itt, mint ők.”

Filip Domozych, a chrysler.co.uk Ltd. általános igazgatója szintén nincs kibékülve a brackley-i alakulat tervével. Kijelentette, hogy az előzetes tájékoztatás hiányát tartja a legfőbb problémának. „Őszintén szólva semmit nem tudtunk erről – fogalmazott. – Ha ez nem lenne ránk akkora hatással, akkor nem bánnánk, de nem is tudtunk róla.”

A Mercedes egyébként egy bővítés keretében helyezné át a főbejáratot, hiszen a kérelemben új marketing- és wellnessépületek szerepelnek, valamint egy 659 férőhelyes parkolót is tartalmaz. Ami a helyi vállalkozók panaszait illeti, a csapat szóvivője hangsúlyozta, hogy a kérelem benyújtása előtt alaposan megvizsgálták a helyzetet, és a „lehető legkisebb hatást” akarják gyakorolni a helyiek mindennapjaira.

„A tervezései kérelem [kialakításának] folyamata során minden kellő csatornát végigjártunk, beleértve a tervezési osztállyal történő konzultációt, amely magában foglalja a nyilvános konzultáció időszakát is – szögezte le. – Ezen felül hosszasan konzultáltunk a helyi autópályákért felelős részleggel, valamint a Nemzeti Autópálya-ügynökséggel is, akik auditálták és ellenőrizték a független forgalmi felméréseinket. A helyi katasztrófavédelmi szolgálatokkal is konzultáltunk, és megállapodtunk egy útjavítási tervben, amely vészhelyzet esetén biztosítja a könnyű kijutást a St James Roadról.”

A 400 millió forintos baleset roncsait is elrakta a Mercedes Schumacher és Hamilton autói mellé (fotó)

„Az egyik helyi vállalkozás által foglalkoztatott autópálya-tanácsadó által felvetett aggályokat felülvizsgáltuk annak biztosítása érdekében, hogy a javasolt munkálatok a lehető legkisebb hatást gyakorolják a vállalkozásokra. Ezzel kapcsolatban megegyeztünk a helyi autópályákért felelős csapattal. Továbbá meg fogjuk javítani a telephelyünk bejárata körüli gyalog- és kerékpárutakat, új gyalogosátkelő-helyeket építünk az Oxford Roadra, és a forgalom áramlását segítő munkálatokat végzünk az utakon. Brackley egyik legnagyobb munkáltatójaként arra törekszünk, hogy jó kapcsolatot és párbeszédet tartsunk fenn az érdekelt felekkel, és maximalizáljuk a helyi térségre gyakorolt pozitív hatásunkat. Ezt a folyamat során továbbra is így fogjuk tenni.”

Friss