back to top
2024. május 17. 09:34

KezdőlapF1Ő, Verstappen és Alonso a mezőny legjobbjai? – Hamilton szerint egy közös...

Ő, Verstappen és Alonso a mezőny legjobbjai? – Hamilton szerint egy közös dolog van bennük

-

Lewis Hamilton reagált arra a kérdésre, hogy Max Verstappennel és Fernando Alonsóval együtt ő számít-e a jelenlegi F1-es mezőny legjobb pilótájának. A hétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy mihez fog kezdeni, miután abbahagyja a versenyzést a Forma–1-ben.

A Forma–1-es szurkolók körében nemcsak az az örök vitatéma, hogy ki a történelem legjobb versenyzője, hanem az is, hogy ki a mindenkori mezőny legerősebb pilótája. Sőt, ez a kérdés talán még nagyobb indulatokat tud generálni, hiszen sokan jóval hevesebben védik az aktuális kedvencüket, mint egy korábbi favoritot.

Persze valójában ezt a kérdést sem lehet teljes bizonyossággal megválaszolni, hiszen a pilóták soha nem fognak ugyanolyan autóval menni. Mindenesetre az tény, hogy a mostaniak közül hárman nyertek már világbajnoki címet: Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Max Verstappen. A brit pilótának pedig feltették a kérdést, hogy ők hárman-e a jelenlegi mezőny legjobbjai.

Szerintem nemcsak mi, hanem a Forma–1 összes versenyzője rendkívül céltudatos, csak más-más okból – válaszolta a FORMULE 1 Magazine-nek. – Különböző neveltetés, különböző nehézségek, különböző kihívások. Azonban sok hasonlóságot látok ezeknél a pilótáknál és például a Forma–2 és a Forma–3 fiatalabb versenyzőinél is. Azt hiszem, Maxban és Fernandóban egy dolog van meg, ami bennem is: mindannyian rendkívül versengők vagyunk. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük, amit akarunk. Arról nem sokat tudok mondani, hogy emberként ők milyenek. Csak a Forma–1 világából ismerem őket, nem arról van szó, hogy például meglátogatom őket.”

Hamilton olyat tehet Schumacher rekordjának megdöntésével, ami eddig senkinek sem sikerült

Hamilton ezúttal is azzal a céllal vág neki az idénynek, hogy megszerezze a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét, amivel egyébként számos más statisztikát is átírna. Persze ehhez arra is szükség van, hogy ismét versenyképes autót kapjon a Mercedestől, ami az elmúlt két évben nem történt meg, de most optimistán várják a szezont.

Az viszont biztos, hogy a brit pilóta már az F1-es pályafutása vége felé jár, és könnyen lehet, hogy 2025 végén, amikor lejár a szerződése, visszavonul. Felmerül a kérdés, hogy utána mihez kezd: más kategóriában versenyez, új pozíciót kap a Forma–1-ben, vagy éppen teljesen elszakad a versenyzés világától? Szerinte neki is időre lesz szüksége ahhoz, hogy ezt eldöntse.

Az F1 egykori playboya szerint Hamiltonnak ennyi volt, de nem mindenki ért vele egyet

Soha nem mondtam, hogy a nyolcadik világbajnoki cím lesz a végállomás – hangsúlyozta. – Nem tudom, mi következik a Forma–1-es versenyzés után. Nem feltétlenül érzem a vágyat, hogy továbbra is aktív maradjak a Forma–1-ben, de, ahogyan korábban mondtam, soha ne mondd, hogy soha. Nem tudom elképzelni, hogy többé már nem versenyzek, és még mindig ott vagyok valahol a bokszban. Valószínűleg azt gondolnám, hogy »még egy évig kitarthatok, akkor pedig részt is vehetnék benne [pilótaként]«. Szóval valószínűleg jobb lenne, ha kivennék egy kis szabadságot, és aztán meglátnám, hogy még mindig szeretnék-e visszajönni.”

Friss