2024. április 28. 16:36

KezdőlapF1Jön az év szenzációja? – Hamilton mégis aláírhat a Ferrarihoz

Jön az év szenzációja? – Hamilton mégis aláírhat a Ferrarihoz

-

Olasz sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton aláírhat a Ferrarihoz. A brit versenyző állítólag 2025-től venné át Carlos Sainz helyét, akivel a maranellóiak így mégsem hosszabbítanának szerződést.

Még az autóbemutatók sem kezdődtek el, de nem kizárt, hogy hamarosan bejelentik az év szenzációját. Vagy ha úgy tetszik, a következő év szenzációját, ugyanis a hír a 2025-ös pilótafelállással kapcsolatos. Olasz sajtóértesülések szerint ugyanis a Ferrari arra készül, hogy a jövő évre leigazolja Lewis Hamiltont.

Frédéric Vasseur, az olasz istálló csapatfőnöke nemrég úgy fogalmazott, hogy a cél, hogy a mostani szezon kezdetére mindkét jelenlegi pilótájukkal meghosszabbítsák a szerződést. Charles Leclerc esetében ezt már be is jelentették, viszont Carlos Sainznál ez nem történt meg. A hírek szerint a spanyol pilóta több évre akar aláírni, de a maranellóiak csak egy esztendőre akarják elkötelezni magukat mellette.

Fontos bejelentést tett a Ferrari Leclerc-rel kapcsolatban

Az elmúlt időszakban aztán felmerült, hogy Sainz mégsem marad a Ferrarinál, hanem a 2026-r Audivá alakuló Sauberhez távozik. Hogy ez esetben ki érkezhet a helyére, azzal kapcsolatban leginkább a Williamsnél ismét magára találó Alexander Albon neve vetődött fel. Egészen mostanáig, ugyanis a Formu1a.uno és a Corriere della Sera értesülései szerint a Ferrarinál Lewis Hamilton szerződtetését tervezik.

A Red Bull vagy a Ferrari is meglepőt húzhat – ő lehet az F1-es átigazolási piac váratlan kulcsfigurája

A hétszeres világbajnok ugyan tavaly meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, és a hivatalos tájékoztatás szerint 2025-ig írt alá. Ilyenkor azonban általában a felek beletesznek különböző kilépési záradékokat, amelyek megvalósulása esetén szabadon felbonthatják a megállapodást. Azt persze nem tudjuk, hogy ez pontosan mit tartalmaz, az mindenesetre egyáltalán nem kizárt, hogy mind Hamilton, mind a Ferrari sokkal többet tud az idén (és jövőre) várható erőviszonyokról, mint a közvélemény.

A Mercedes szempontjából szintén nem hangzik tragikusan, ha ez lenne az utolsó közös idényük a 39 éves versenyzővel. Hamilton ugyanis már nyilvánvalóan pályafutása vége felé jár, és így könnyebben tudnának csapattársára, George Russellre építeni. Középtávon pedig az óriási tehetségnek tartott Andrea Kimi Antonelli beültetésének kérdésében is jóval nagyobb mozgásterük lesz.

Hamilton és a Ferrari házassága már többször is szóba került az elmúlt években. 2020-ban például felmerült, hogy nem hosszabbít szerződést a Mercedesszel, de ez végül megtörtét. Tavaly szintén ilyen jellegű találgatások láttak napvilágot, amelyeket az a tény is erősített, hogy többször is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkann-nal.

Persze kérdés, hogy Leclerc mennyire viselné jól egy ilyen kaliberű pilóta érkezését, de a Corriere szerint ezzel sem lenne gond. Egyrészt hasonló a személyiségük és az érdeklődési körük, másrészt pedig pályafutásuknak teljesen eltérő szakaszában járnak. A monacói versenyző pedig sokkal többet nyerhet ezzel a párharccal, mint amennyit veszíthet, hiszen az nem lenne ciki számára, ha kikapna egy hétszeres világbajnoktól.

Hogy mindez megvalósul-e, azt egyelőre természetesen nem tudni, az viszont valószínű, hogy valami készül a Forma–1-en belül. Will Buxton, a Forma–1 újságírója ugyanis azt írta saját X-oldalára, hogy egy hatalmas hírt hallott, amelyet még ezen a héten bejelenthetnek. Könnyen elképzelhető tehát, hogy hamarosan többet fogunk tudni.

Friss