2024. április 29. 16:46

KezdőlapF1Verstappen figyelmeztette Hamiltont, hogy az átigazolása kellemetlen helyzetet fog szülni

Verstappen figyelmeztette Hamiltont, hogy az átigazolása kellemetlen helyzetet fog szülni

-

Max Verstappen szerint kényszerből jelentették be ennyire korán, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol, mert ez kellemetlen helyzetet teremt az év hátralévő részére. A címvédő ugyanakkor hangsúlyozta, ez csak a pályán kívül lesz igaz.

Az, hogy Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest a Ferrari kedvéért, már önmagában is hatalmas szenzáció. A brit pilóta ugyanakkor még egy szezont le fog húzni jelenlegi csapatánál, ami érdekes szituációt eredményezhet. Max Verstappen szerint előfordul majd, hogy a hétszeres világbajnok kellemetlen helyzetbe kerül a csapaton belül.

Bár nem példa nélküli, de a Forma–1-ben nem szokványos, hogy egy átigazolást már annak megtörténte előtt egy évvel bejelentenek. Igaz, a Ferrari a legutóbbi pilótacseréjét is így bonyolította le, amikor Sebastian Vettel helyére Carlos Sainz érkezett. Az azonban vélhetően tudatos döntés volt, ám Verstappen úgy véli, most kényszerből érkezett ennyire korán a közlemény.

Hamilton majdnem minden téren elhomályosíthatja Leclerc-t a Ferrarinál – Verstappen is bízik a sikerében

„Úgy tűnt, hogy valamennyire kiszivárgott [a hír], aztán be kellett jelenteniük – nyilatkozta a holland pilóta a Red Bull bemutatója után. – Szerintem az év hátralévő részére kicsit kellemetlen a szezon elején bejelenteni egy ilyen horderejű dolgot. Annak ellenére, hogy csapatként sok sikert értek el együtt, már nem lehet mindenbe beavatni [Hamiltont]. Azonban az, hogy a Ferrarihoz megy, nem igazán megdöbbentő.”

Utóbbi kijelentés kissé ellentmond annak, hogy Verstappen ugyanazon az eseményen kijelentette, hogy ő maga kicsit meglepődött. Abban viszont mindenképpen igaza van, hogy Hamiltont innentől kezdve a Mercedes már nem kezelheti úgy, mint korábban, hiszen nem lehet ott azokon a megbeszéléseken, amikor a 2025-ös vagy pláne a 2026-os autóról esik szó.

„Az biztos, hogy mindenkivel nagyszerű a kapcsolata, különösen Toto [Wolff csapatfőnökkel] – fogalmazott a címvédő. – Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy egy bizonyos ponton… Toto biztosan meg fogja mondani neki, hogy »nagyon sajnálom, rengeteg sikerben volt részünk, de bizonyos megbeszéléseken már nem vehetsz részt«. Ez normális az F1-ben. Valószínűleg kicsit furcsa, de az ember elég profi ahhoz, hogy ezt kezelje. Végső soron elég profi ahhoz, hogy csak azzal foglalkozzon, amije van neki. Nem arról van szó, hogy hirtelen ellenségek lennének, vagy bármi. Annyi nagyszerű dolgot ért el ezzel a csapattal, hogy továbbra is mögötte állnak, csak az ember tudja, hogy egy bizonyos ponton bizonyos dolgokat nem lehet csak úgy megosztani. Ha viszont már az autóban ül, még mindig mindent megtesznek érte, hogy futamokat nyerjenek.”

Az biztos, hogy Hamilton egy rekordot már akkor meg fog dönteni, ha elindul a Bahreini Nagydíjon, hiszen ezzel a tizenkettedik idényét kezdi meg ugyanannál a csapatnál, amivel átadja a múltnak Michael Schumacher, illetve a Ferrari csúcsát. Az viszont nagy kérdés, hogy a teljesítményre vonatkozó statisztikáit mennyire tudja javítani. Az elmúlt két évben a fontos mutatók közül csak a dobogóinak számát növelte jelentősen, ezenkívül egyetlen pole pozíciót szerzett.

„A Michael Schumachernél is tehetségesebb” Hamilton a német újabb rekordját dönti meg

Friss