2024. április 28. 16:45

KezdőlapF1Vajon őt is leváltanák Hamiltonra? – Ricciardo elárulta, mennyire volt közel a...

Vajon őt is leváltanák Hamiltonra? – Ricciardo elárulta, mennyire volt közel a Ferrari-szerződéshez

-

Daniel Ricciardo elmondta, hogy valójában meddig jutottak el a felek, amikor 2020-ban a Ferrarival tárgyalt. Az ausztrál pilóta hangsúlyozta, nem tette bele minden energiáját abba, hogy sikerüljön a maranellóiakhoz szerződnie.

A 2020-as idény már csak a koronavírus-járvány miatti halasztás okán is furcsán alakult. Mindez a pályán kívül is különös történéseket eredményezett, hiszen miközben kis túlzással az egész világot lezárták, beindult a pilótapiac. A Ferrari váratlanul bejelentette, hogy Sebastian Vettel távozik az idény végén, viszont az utódjának a személyét csak pár nap múlva közölték.

Kezdetben két név volt a kalapban: az egyik természetesen Carlos Sainzé, akit ténylegesen kiválasztottak, a másik pedig Daniel Ricciardóé. Utóbbi esetében már két évvel korábban is felmerült a Ferrari, de akkoriban az olasz márka vezetősége nem tartotta összeegyeztethetőnek a személyiségét a csapat arculatával, így ez kútba esett. Ahogyan 2020-ban is, bár az érintett elmondása szerint akkor nem is állt igazán közel az aláíráshoz.

A Ferrari hihetetlen okból nem akarta szerződtetni Ricciardót

„Voltak beszélgetések, de olyan soha nem fordult elő, hogy »itt a szerződés, aláírod?« – nyilatkozta. –Szóval soha nem volt annyira közel, hogy a kezemben legyen. Természetesen lefolytattam néhány beszélgetést, de azt mondanám, hogy az első szintre eljutott, de a másodikra vagy pláne a harmadikra nem. Soha nem voltam igazán közel, [de] mivel ők is élcsapat voltak, mindig rajtuk tartottam a szemem.”

Ricciardo számára már csak a származása miatt is különleges lett volna, ha a Ferrarit képviselheti, hiszen édesapja Olaszországban született. Az álom azonban nem valósult meg, hiszen a maranellói alakulat a nála több mint öt évvel fiatalabb Sainzot választotta. Igaz, a nyolcszoros F1-es futamgyőztes elismerte, hogy nem vetett be mindent annak érdekében, hogy magára ölthesse a vörös overált.

„Soha nem akartam teljesen belelovalni magam abba, hogy »csodálatos lenne, ha egy napon a Ferrari pilótája lehetnék« – magyarázta. – Egyszerűbb volt a megközelítésem: ha működik, ha megfelelő az időzítés, talán megtörténhet. Azonban nem tettem bele mindent. Végső soron ez egy nagynevű versenycsapat, de ugyanolyan, mint a többi. Próbálok nem túl nagy hangsúlyt fektetni a többi dologra, ami ezzel jár.”

Ricciardo azonban így sem szomorkodhatott, legalábbis akkoriban úgy tűnt: az ausztrál pilóta ugyanis Sainz helyére, a McLarenhez írt alá, ami akkor egyértelmű előrelépésnek tűnt. A wokingiaknál azonban jelentősen elmaradt Lando Norristól, és 2022 végén felbontották a szerződését. Örökre megválaszolatlan kérdés marad, hogy vajon a Ferrarinál mire lett volna képes, és a Scuderia őt is leváltaná Lewis Hamiltonra, ahogyan azt a spanyol versenyzővel fogja megtenni az idei év végén.

A Ferrari előre szólt, hogy az újságírók ne Hamiltonnal foglalkozzanak az idei autó bemutatóján

Friss