2024. május 01. 02:00

KezdőlapF1Beteljesedhet Hamilton jóslata Vettelt illetően?

Beteljesedhet Hamilton jóslata Vettelt illetően?

-

Sebastian Vettel a BBC-nek elismerte, hogy szokott gondolni a Forma–1-es visszatérése, szavaiból pedig azt lehet leszűrni, hogy megfelelő ajánlat esetén meg is tenné ezt, amivel boldoggá tenné Lewis Hamiltont.

Andrea Kimi Antonelli, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Max Verstappen. Ez a négy név az, amelyek közül jelen állás szerint a legnagyobb eséllyel fog kikerülni a Ferrarihoz szerződő Lewis Hamilton utódja, ám egyelőre nem lehet teljesen elvetni azt sem, hogy Toto Wolff húz egy merészet, és reaktiválja a 2022 végén nyugdíjba vonult Sebastian Vettelt. A négyszeres világbajnok visszatérésével kapcsolatos pletykák egyszer már elültek, Vettel Porsche-tesztje miatt azonban ismét fellángoltak, és maga az érintett is bevallotta, hogy nem zárkózik el attól, hogy ismét versenyezzen.

Itt az újabb jele, hogy Vettel a sikeres teszt után versenyezhet is a Porschéval

„Átsuhannak gondolatok az agyamon és gondolok [a visszatérésre] – mondta Vettel a BBC Radio 5 Live-nak. – De ebben a szakaszban a hozzáállásom általánosságban véve nem változott, úgyhogy minden igazán attól függ, hogy mi következik.”

Amikor konkrétan a Mercedesről kérdezték, a 36 esztendős német úgy nyilatkozott, hogy „Követem a sportágat, és jelenleg elég nagy a mozgás a pilótapiacon. Nyilván sok mindenkivel továbbra is kapcsolatban vagyok, és rendszeresen beszélek Toto [Wolffal] is. Azt hiszem, hogy attól függ, de jelenleg nem ez a legfontosabb.”

Magyarán, Vettel alighanem visszajönne, ha a megfelelő csapattól kapna egy megfelelő ajánlatot. Lewis Hamilton pedig örömmel venné, ha barátja ismét a mezőny tagja lenne.

„Imádnám, ha Seb visszatérne. Szerintem csodálatos opció lenne a csapatnak: német pilóta, többszörös világbajnok, és valaki, akinek csodálatos értékei vannak és folytatná a csapat előrelendítését. Imádnám, ha visszatérne” – idézi az Autosport Hamiltont, aki már a 2022-es Abu-dzabi Nagydíjon megmondta, hogy szerinte Vettel visszavonulása nem végleges. Ő maga ugyanakkor soha nem tartotta opciónak, hogy szabadságra menjen.

„Soha nem gondoltam arra, hogy egy-két évre szabadságra megyek, majd visszatérek. Amikor távozom, akkor azt remélhetőleg végérvényesen teszem. Persze mindig hiányozni fog, ez a legnagyszerűbb sport a világon, és a legnagyszerűbb tapasztalat is. A legcsodálatosabb érzés, hogy emberek csoportjával dolgozhatsz együtt azért, hogy nyerj és elérj valamit. Valószínűleg nincs semmi, ami ugyanezt az érzetet nyújtaná. Nem kérdeztem meg [a visszavonult] versenyzőket, hogy mi hiányzik nekik, de el tudom képzelni” – ecsetelte Hamilton.

Vettel elárulta magát, még egyáltalán nem tett le a visszatérésről

Ami George Russellt illeti, a Mercedes fiatalabbik britjének mindegy, hogy ki lesz a jövő évi csapattársa.

„Sebastian remek ember, négyszeres világbajnok, és a személyisége egyértelműen hiányzik a mezőnyből. Fontos, hogy a világ 20 legjobb versenyzője küzdjön a győzelmekért és bajnoki címekért. Boldogan és nyitottan fogadok bárkit, aki a csapattársam lesz, legyen szó világbajnokról vagy újoncról. Ez semmit nem változtat azon, hogy miként viszonyulok a dolgaimhoz. Bárkit szívesen fogadunk” – jelentette ki Russell.

Friss