2024. május 02. 10:26

KezdőlapF1Verstappen senkitől nem fél, felőle Alonso is lehet a csapattársa

Verstappen senkitől nem fél, felőle Alonso is lehet a csapattársa

-

Max Verstappent nem zavarná, ha esetleg Fernando Alonso lenne a csapattársa, ám meglepné, ha a Red Bull leigazolná őt. A címvédő szerint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem tehet mást, mint hogy udvarol neki, és kijelentette, a korábbi sérelmeket adott esetben el lehet felejteni.

Idén a megszokottnál sokkal korábban felbolydult a pilótapiac, hiszen február elején bejelentették, hogy Lewis Hamilton jövőre a Ferrarihoz igazol. Hogy ki lesz az utódja, az még mindig nem dőlt el, de jó néhány név felmerült. Többek között Fernando Alonsóé is, aki 2025-ben már a 44. születésnapját fogja ünnepelni.

Eldőlt, hogy ki lesz Hamilton utódja a Mercedesnél?

A kétszeres F1-es világbajnok ugyanakkor nem csupán a csillagos istállónál került szóba, hanem a Red Bullnál is. Rövid távon, a következő idényre vonatkozóan a bikás alakulat alighanem sokkal kecsegtetőbb opció akár a brackley-ieknél, akár jelenlegi istállójánál, az Aston Martinnál. Christian Horner csapatfőnök egyeztetett is vele, és abból a szempontból nem is lenne gond, hogy kifejezetten jó viszonyt ápol Max Verstappennel. A címvédőt azonban meglepné, ha csapata leigazolná a spanyol versenyzőt.

Nem érdekel, ki ül mellettem – nyilatkozta a De Limburgernek adott interjújában. – Ezt a csapatnak is megmondtam. Mindig hiszek magamban, és szerintem mindenkivel szemben én vagyok a főnök. Ha viszont engem kérdezel, furcsállnám, ha egy negyvenkét éves versenyzőt szerződtetnének. A Red Bullnál mindig is hagyomány volt, hogy maga neveli ki a fiatal pilótákat. Sergio Pérez szerződtetése eltérést jelentett ettől a tendenciától, egy negyvenkét éves versenyző esetében különösen [ez lenne a helyzet]. Nem arról van szó, hogy nem jövök ki Fernandóval. Azonban a csapat jövőjét is nézem. Végső soron rajtuk múlik, hogy ki hol vezet.”

Persze Alonso nem elsősorban Verstappen lehetséges csapattársaként került a kalapba, hanem pont az ő helyére, hiszen a címvédő esetében felmerült, hogy a belháború miatt távozhat a Red Bulltól. Amennyiben ez megtörténik, a Mercedes lehet az egyik potenciális célpont, és Toto Wolff csapatfőnök ennek kapcsán leszögezte, ha a holland pilóta elérhetővé válik, akkor mindenképpen lecsapnak rá.

A Red Bull meg akarja szerezni Fernando Alonsót – sajtóhír

„Semmi mást nem tud csinálni – utalt Verstappen arra, hogy az osztrák üzletember körbeudvarolja őt. – Megértem, hogy miért teszi. Engem nem lehet figyelmen kívül hagyni. Korábban, még a Red Bull előtt is voltak megbeszéléseink a Mercedesszel. Akkor azt mondták, hogy ezt és ezt kell tennem ahhoz, hogy sikeres legyek. Szerintem most megmutattam, hogyan kell ezt csinálni. Abban az autóban akarnak látni, ezt megértem. Néhány évvel ezelőtt persze kicsit nagyobb volt a feszültség köztünk és a Mercedes között.”

Verstappen itt elsősorban a 2021-es idényre célzott, amikor Lewis Hamiltonnal vívott szó szerint a szezonzáró utolsó köréig tartó világbajnoki csatát. Persze a „kicsit” valójában nagyon enyhe kifejezés, hiszen köztük is volt jó pár összetűzés, nem beszélve a csapatfőnökök közötti háborúskodásról. A 26 éves versenyző szerint erre fátylat lehet borítani, de ezzel semmiképpen sem azt akarja mondani, hogy a Mercedesnél kíván versenyezni.

Sajtóhír: a Mercedes megadná Verstappennek, amit Hamiltonnak nem

„Azt mondanám, hogy kicsit nagyobb, igen – reagált nevetve a riporter visszakérdezésére. – Ezt viszont mind meg lehet bocsátani, és el lehet felejteni. Azonban ez nem azt jelenti, hogy szerintem most máshol kellene vezetnem. Ráadásul a Mercedes jelenleg nem a leggyorsabb autóval rendelkezik. Az valójában a Red Bullé.”

Friss