2024. április 29. 19:19

KezdőlapF1Szertefoszlik a Vettel-rajongók nagy álma? – úgy tűnik, hogy igen

Szertefoszlik a Vettel-rajongók nagy álma? – úgy tűnik, hogy igen

-

Az elmúlt időszakban ismét felerősödtek a Sebastian Vettel visszatéréséről szóló találgatások a Forma–1-ben, ám mostanra körvonalazódni látszik, hogy a négyszeres világbajnok valószínűleg nem fog ismét a királykategóriában versenyezni.

Vettel maga is öntötte rendesen az olajat a tűzre az utóbbi időszakban adott nyilatkozataival, hiszen nemhogy nem cáfolta, hogy visszatérne az F1-be, hanem sejtelmes utalásokat tett arra, hogy megfelelő körülmények esetén nem zárja ki ezt az eshetőséget sem. A Japán Nagydíjon aztán többen, köztük Lewis Hamilton is megszólalt a kérdésben. A hétszeres világbajnok elmondta, szerinte barátja remek választás lenne a Mercedes részéről, és ő nagyon örülne neki, ha Vettel visszajönne.

Beteljesedhet Hamilton jóslata Vettelt illetően?

Az persze eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Mercedes listáján nem Vettel az első név, ám a Bild úgy értesült, hogy a 36 esztendős pilóta nincs is rajta Toto Wolff névsorán, amelyen három versenyző szerepel. A német lap úgy tudja, hogy az osztrák üzletember továbbra sem tett le Max Verstappen elcsábításáról, és amennyiben ez nem jön össze, a Mercedes saját nevelését, a Forma–2-ben versenyző Andrea Kimi Antonellit, vagy Fernando Alonsót szeretné George Russell mellé. Mivel Alonso Japánban eléggé lemondóan nyilatkozott a Mercedesről, jelen állás szerint a 18-at szeptemberben betöltő olasz mély vízbe dobása a legvalószínűbb.

Amennyiben Vettelnek a Mercedesnél nincs hely, a Red Bull lehetne az egyetlen olyan, potenciálisan szabad üléssel rendelkező csapat, amelynél győzelemre alkalmas autót kaphatna, ám Helmut Marko, a bikások tanácsadója a Japán Nagydíj után kerek-perec kijelentette, hogy a négyszeres világbajnok visszatérése nem opció. Persze ez még nem jelenti azt, hogy sehol máshol sem kopogtathatna eredménnyel, ám azt nehéz elképzelni, hogy a középmezőnybe visszatérjen, és az őt jól ismerő Marko tavaly már elmondta, Vettel csakis akkor jönne vissza, ha lenne esélye nyerni.

Mindez ugyanakkor nem zárja ki, hogy a német újra versenyezzen, csak nem a Forma–1-ben, hanem a Le Mans-i 24 óráson, ahol adott esetben már az idén feltűnhet a Porsche színeiben.

Itt az újabb jele, hogy Vettel a sikeres teszt után versenyezhet is a Porschéval

Friss