back to top
2024. május 06. 00:33

KezdőlapF1Hajvágásért könyörgő csapatfőnök és egy legendás csata – 19 éve volt a...

Hajvágásért könyörgő csapatfőnök és egy legendás csata – 19 éve volt a 2005-ös imolai futam

-

Michael Schumacher és Fernando Alonso örökre emlékezetes párharcához kellett a hétszeres világbajnok ritka hibája és a Renault kockázatos döntése, miközben a McLaren beugrója a hajával idegesítette Ron Dennist. Ez történt 19 éve Imolában.

2005. április 24-én, azaz napra pontosan 19 évvel ezelőtt rendezték a 2005-ös San Marinó-i Nagydíjat. A V10-es korszak utolsó imolai futama alighanem mindenkinek Michael Schumacher és Fernando Alonso legendás párharcáról marad emlékezetes, ám nemcsak emiatt érdemes felidézni a történteket, akadt ugyanis egy beugró, aki folyamatosan hadakozott a csapatfőnökével. A McLaren akkori tesztpilótájáról, Alex Wurzról van szó, aki ekkorra kissé megorrolt a wokingiakra, és lázadásból kócos frizurával jelent meg, ami nyilván nagyon nem tetszett a több dologban is igencsak kényszeres Ron Dennisnek.

Hogy végül mi lett Wurz hajával, illetve milyen feledésbe merült tényezők vezettek oda, hogy Alonso és Schumacher egyáltalán összecsaphatott, arról alábbi két korábbi cikkünkben olvashat:

Két elfeledett tényező, ami nélkül nem jött volna létre Schumacher és Alonso legendás csatája

Bosszúból megnövesztette a haját, a kényszeres Ron Dennis nem engedte levenni a sisakját

Friss