back to top
2024. július 27. 02:06

KezdőlapF1Kibertámadás miatt elhalasztották az árverést, végül óriási összeget fizettek Schumacher karóráiért

Kibertámadás miatt elhalasztották az árverést, végül óriási összeget fizettek Schumacher karóráiért

-

Kibertámadás miatt hétfő helyett kedden rendezték meg azt az aukciót, melynek során Michael Schumacher karóragyűjteményének egy részét is árverésre bocsátották. A nyolc darab óra végül összesen több mint másfél milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Forma–1-es Emilia-romagnai Nagydíj hetének elején rendezték meg azt az árverést, melynek során Michael Schumacher privát karóragyűjteményének egy része is gazdára talált, egészen pontosan nyolc darab. Az eseményt azonban hétfőről keddre kellett halasztani, ugyanis az eredeti időpontban kibertámadás történt.

1,5 milliárd forintot kaszálhat Michael Schumacher karóráival a családja

Másnap azonban a Christie’s aukciósház szervezésében gond nélkül lezajlott az aukció Genfben, és a hétszeres világbajnok karórái összesen 4 millió svájci frankért, vagyis több mint másfél milliárd forintnak megfelelő összegért keltek el. A pénzt természetesen a család kapta meg, amely a síbalesete óta ápolja a német legendát, és óvja őt a nyilvánosságtól.

A nyolc karóra közül a legékesebb darab a Platinum Vagabondage 1 volt, amelyet még Schumacher akkori főnöke, a Ferrari csapatát irányító Jean Todt ajándékozott neki 2004 karácsonyán, és a német pilóta világbajnoki címeinek szimbólumait, a sisakdizájnját és a Ferrari ikonikus ágaskodó lovát is megjelenítette. Az óráért végül 1,497 frankot, azaz közel 600 millió forintot fizettek.

Egy másik, szintén személyre szabott darab egy Audemars Piguet karóra volt, amelyet Schumacher egy évvel korábban kapott a francia szakembertől. Ez végül 415 800 frankért, vagyis több mint 150 millió forintért kelt el. „A gyűjtők nagy örömmel fedezték fel ezeket a történelemmel teli karórákat” – nyilatkozta Rémi Guillemin, a Christie’s európai karórarészlegének vezetője.

Mintha Michael Schumacher vezette volna – V10-es Ferrari tűnt fel a hockenheimi pályán (videó)

Friss