2024. április 25. 22:17

KezdőlapHírekUndorító, visszataszító, nevetséges, elfogadhatatlan - ezen akadt ki nagyon Verstappen

Undorító, visszataszító, nevetséges, elfogadhatatlan – ezen akadt ki nagyon Verstappen

-

Max Verstappen kőkeményen nekiment az őt szerinte a tények ismerete nélkül kritizálóknak Abu-Dzabiban, és elmondta, hogy miért nem kellett volna a Red Bullnak megkérnie őt arra, hogy engedje el a csapattársát.

Az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen Max Verstappen sem kerülhette el a Brazil Nagydíjon történtekkel kapcsolatos kérdéseket. Mint ismert, az interlagosi futam végén a kétszeres világbajnok nem volt hajlandó elengedni a pontverseny második helyére hajtó Sergio Pérezt, majd a rádióban közölte, hogy már korábban elmondta, miért nem tesz ilyet.

Abu-Dzabiban megkérdezték Verstappentől, hogy miért volt neki annyira fontos a hatodik hely, hogy figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást, mire elmondta, hogy egyáltalán nem a pozíciója miatt tette, és a Red Bullnak a korábban történtek fényében nem is kellett volna megkérnie őt a helycserére.

„Nem a pozícióról, vagy az első, második, hatodik, hetedik, vagy tizedik helyről van szó, hanem valamiről, ami a szezon korábbi részében történt, és már Mexikóban elmagyaráztam, a csapat pedig megértette és egyetértett. És igen, ezután elmentünk Brazíliába, és azt gondoltam, hogy csak versenyezni fogunk, megpróbáljuk elérni a lehető legjobb eredményt, és volt egy kis félreértés. Szombaton és vasárnap semmit nem mondtak nekem egy lehetséges helycseréről. Csak az utolsó körben jött fel a rádióban, és szerintem már tudniuk kellett volna a válaszomat abból, amit egy héttel korábban mondtam. A verseny után folytattunk néhány eredményes párbeszédet és mindent kitettünk az asztalra, majd mindent megoldottunk.”

Közleményt adott ki a Red Bull a Brazil Nagydíjról, amiben megvédik Verstappen viselkedését

„Visszatekintve, ezt a párbeszédet korábban le kellett volna folytatnunk, mert soha nem voltam rossz csapattársa senkinek, mindig nagyon segítőkész voltam és a csapat is tudja ezt. Mindig a csapatot helyezem az első helyre, mert végső soron ez csapatmunka. Amit tanultunk ebből, hogy egy kicsit nyitottabbnak kell lennünk, és jobban kell kommunikálnunk egymással.”

Hogy ez a korábbi esemény micsoda (feltételezhetően az, hogy Pérez Monacóban szándékosan ment a falnak az időmérőn, hogy csapattársa ne tudja őt megverni), azt Verstappen továbbra sem volt hajlandó elárulni, pedig többen is megkérdezték tőle. Helyette kirohanást intézett az őt a sajtóban és a közösségi médiában kritizáló újságírók és rajongók ellen, amiért egyrészt a tények ismerete nélkül ítélkeztek felette, másrészt zaklatták őt és a családját.

„A verseny után természetesen nagyon rossz színben tűntem fel a sajtóban, miközben a média nem ismerte a teljes képet. De hogy rögtön így lejáratni valakit… az elég nevetséges, hogy őszinte legyek, mert nem tudják, hogy miként dolgozom a csapaton belül és mit értékel a csapat bennem. Meglehetősen undorító mindaz, amit olvastam. És ami ennél is rosszabb, hogy elkezdték támadni a családomat. Fenyegették a húgomat, az anyukámat és az apámat, ez pedig számomra túlmegy minden határon.”

„Nem is ismerik a tényeket arról, hogy valójában mi történt, úgyhogy ennek egyértelműen véget kell vetni. Ha valakinek problémája van velem, az rendben van, de ne vegyék elő a családomat, mert az elfogadhatatlan. De továbblépünk. Őszintén mondom, hogy remek a kapcsolatom Checóval, csak nem értem, hogy amikor az emberek nem ismerik a teljes képet, hogyan kezdhetnek el így támadni. Remélem, hogy egy nap megértik, mi zajlott, mert rengeteg ember részéről ez egyszerűen elfogadhatatlan viselkedés. És nemcsak a szurkolók, hanem ebben a paddockban is sok ember nevetséges dolgokat írt rólam.”

Így nyer értelmet a Red Bull érthetetlen döntése – Verstappen magának és a csapatának is ártott

Ezután megkérdezték tőle még egyszer, hogy mi volt az indítéka, de kitartott amellett, hogy ez privát dolog. „Nem fogok részletekbe menni arról, hogy mi volt az, mert ez köztem és a csapat között marad, de elképesztően csalódáskeltő, hogy miközben nem ismered a tényeket, az emberek rögtön annyi rosszat írnak. Nem tudom, hogy miért van ez, az újságírók hozzájárulnak az összes problémához a közösségi médiában azzal, hogy ilyen dolgokat írnak. Úgyhogy miként azt korábban is mondtam, elképesztően csalódáskeltő ezeket olvasni, mert én tudom, hogy milyen vagyok, a csapat tudja, hogy hogyan dolgozom velük, és mindig jó voltam hozzájuk.”

Ezután felvetették, hogy miért foglalkozik azzal, hogy mit írnak róla, illetve Chris Medland, a RACER újságírója megpendítette, hogy talán, ha elmondaná a pontos okait annak, hogy miért nem engedte el Pérezt, akkor az embereknek és a az újságíróknak nem kellene találgatniuk.

„Amikor a saját nővéred ír, hogy kezd nagyon sok lenni, és csinálnod kell valamit ezzel, az szerintem mindent elmond. Úgyhogy igen, ez eljut hozzám, mert nem támadhatják meg a családomat – válaszolta az első kérdésre, majd közölte, hogy szerinte abban az esetben, ha valaki nem ismer minden tényt, egyáltalán nem is kellene megírnia az adott sztorit. – Ez köztem és a csapat között marad. De ha nem ismered a valós történetet, akkor nem kell megírnod. Egyszerűen csak kicsit elegem van a sok baromságból, amik folyton körbejárnak. Amint történik valami negatív, azt ki kell emelni. Eléggé visszataszító, hogy a részese vagyok mindennek, miközben végső soron semmi rosszat nem tettem. Az emberek egyszerűen félreértették, hogy mi történik.”

Friss