back to top
2024. május 20. 06:19

KezdőlapHírekÚjabb távozó, mindössze másfél év után hagyja el az FIA-t a történelmi...

Újabb távozó, mindössze másfél év után hagyja el az FIA-t a történelmi női vezető

-

Május végén, mindössze 18 hónapnyi munka után távozik az FIA-tól a szervezet első vezérigazgatója, Natalie Robyn. Rövid időn belül ő a negyedik vezető beosztású szakember, aki elhagyja a szövetséget.

Az FIA 2022 szeptemberében jelentette be, hogy az év novemberétől Natalie Robyn fogja betölteni a vezérigazgatói posztot a szervezetnél. Mindez több szempontból is történelmi kinevezés volt: egyrészt egy újonnan létrehozott pozícióról van szó, másrészt a kinevezés azt a nyilvánvaló üzenetet közvetítette, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség a legfelső menedzsment szintjén is nyit a nők felé.

Natalie Robyn lett az FIA első vezérigazgatója 

Az amerikai mellett spanyol állampolgársággal is rendelkező szakember feladata az FIA struktúrájának, valamint pénzügyi működésének átalakítása, modernizálása volt. Azonban szerdán hivatalossá vált, hogy május végén közös megegyezéssel távozik a szövetségtől, vagyis mindössze másfél év után elhagyja jelenlegi munkahelyét.

„A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ma bejelenti Natalie Robyn távozását a vezérigazgatói posztról – áll a közleményben. – Natalie a szövetség működési struktúrájának átfogó átalakítását vezette, és kulcsszerepet játszott az FIA modernizálásában, az irányítás fejlesztésében és a fenntartható pénzügyi stabilitás biztosításában. Natalie 2022 novemberében történt kinevezése a vezérigazgatói pozícióba mérföldkövet jelentett, mivel 18 éves pályafutása során mind az autóiparban, mind a pénzügyi szektorban betöltött szerepköreit hasznosította.”

Mi folyik itt? – újabb ember távozott az FIA-tól, mert magasról tettek arra, amit mond

Robyn rövid időn belül a negyedik vezető beosztású alkalmazott, aki távozik az FIA-tól. Tavaly decemberben előbb Deborah Meyer, a női bizottság első embere mondott le, majd az év elején kinevezett sportigazgató, Steve Nielsen is elhagyta a szervezetet. Őket Tim Goss, a szövetség formaautós bizottságának technikai igazgatója követte idén januárban.

Teljes a zűrzavar az F1 szabályozó szervezeténél, újabb szakember távozott

„Hatalmas kiváltság volt betölteni az FIA vezérigazgatói szerepét, és hálás vagyok, hogy irányíthattam az átszervezési és a reformprogramot – fogalmazott Robyn. – Most itt az ideje, hogy annak tudatában távozzak, hogy a szervezet felkészültebben várja az előtte álló kihívásokat. Nagy büszkeséggel tölt el az FIA átalakításának elősegítésében betöltött szerepem mind a sport, mind a mobilitás területén, és elégedetten hagyom el a szervezetet, amely egy tehetséges és elkötelezett embereket felvonultató csodálatos csapatból áll.”

„Natalie kinevezésének az FIA első vezérigazgatójaként nagy jelentősége volt – ezek már Mohammed bin Szulajmnak, az FIA elnökének szavai. – Nagyban hozzájárult a működési és irányítási struktúránk, valamint a pénzügyi fenntarthatóságunk széles körű átszervezéséhez. Az FIA nevében sok sikert kívánok neki a jövőbeni munkájához.”

Friss