2024. április 27. 07:07

KezdőlapORBBodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – Salgó Rally 3. gyors

Bodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – Salgó Rally 3. gyors

-

Mads Ostberg és Patrik Barth nyerte a Salgó Rally harmadik, és egyben leghosszabb gyorsaságiját, a 16,8 kilométeres Cered–Tótújfalu–Zagyvaróna szakaszt, amivel 7,5 másodperc előnnyel átvették a vezetést. A második szakasz után élen álló Bodolai szalagkorláthoz csapta a Fordot de így is második. Két tized másodperccel követi őt Velenczei Ádám a harmadik helyen. 

Ahogyan várható volt, Zagyvaróna volt az első kör kritikus gyorsasági szakasza, nem csak azért mert közel olyan hosszú volt, mint az első két szakasz együttvéve, hanem azért is, mert a jól tapadó aszfaltra kemény gumik voltak a legalkalmasabbak, míg az első kettőre inkább a közepesek. 

Ennek megfelelően sokan elgumizták magukat és panaszkodtak az elmelegedő hátsó abroncsokra. 

Mads Ostberg, aki az előző gyorsaságin defektet kapott, most csak annyit mondott, hogy OK. Ez annyit jelentett hogy a harmadik helyről az elsőre ugrott előre, ráadásul elég komoly, 7,5 másodperc előnnyel. 

A második szakasz után vezető Bodolai László és Deák Attila Ford Fiesta R5 Mk II-esén elmelegedtek a gumik, ráadásul a szalagkorlátot is megtámasztották a bal hátuljával, így 8,7 másodpercet veszítettek a szakaszon, de 7,5 másodperces hátránnyal így is meglepetésre a második helyen állnak. 

Az első szakasz győzelme után óvatosan kezdett Vincze Ferenc és Német Gergely a harmadik szakaszon. Nem merték leengedni a guminyomást, hogy elkerüljék a rajt utáni kátyúkon a defektet. A szakaszon így 8,6 másodperc hátránnyal a hatodik időt autózták és a versenyen is a harmadik helyen állnak 7,7 másodperc hátránnyal Ostberg mögött. A második helyezett Bodolaitól viszont még csak 0,2-re vannak. 

A szakasz elejét kicsit elspórolta Velenczei Ádám és Vászna Zsolt, akik ennek ellenére a harmadik időt futották, összetettben pedig kiegyensúlyozott tempóval 9,6 másodperc hátránnyal a negyedik helyen állnak. 

A hátsó gumik melegedtek el Klausz Kristóf és Csányi Botond Skoda Fabia Rally2 Evóján, ami a szakaszon a negyedik időre volt elegendő. A versenyen pedig 12,9 másodperc hátránnyal az ötödik helyen állnak. 

Továbbra sem volt elégedett a bajnoki címvédő Hadik András és Kertész Krisztián a tempójukkal. A szakaszon ötödik időt autóztak, összetettben pedig a hatodik helyet őrzik 14,8 másodperc hátránnyal. 

A verseny szorosságát mutatja, hogy Ostberg előnye ugyan 7,5 másodperc, amit a tempóját nézve nehéz lesz ledolgozni, viszont mögötte a második–hatodik – Bodolai, Vincze, Velenczei, Klausz és Hadik – 7,3 másodpercen belül van, így itt a verseny teljesen nyitott. 

Az első gyorsasági előtt kapott defektet Turán Frigyes és Farnadi Ágnes a Volkswagen Polo R5-tel, a másodikat elspórolták, mert nem akartak defektet kapni, de Zagyvarónán lepirítottak. Ostberg mögött 2,5 másodperc hátránnyal a második időt futották. Összetettben 22,9 másodperc hátránnyal állnak a hetedik helyen. 8,1 másodpercre vannak a hatodik Hadiktól. 

A verseny egyik kiesője volt Ollé Sándor és Ollé Rebeka, akik a második szakaszon a bal első futóművet ütötték ki a Skoda Fabia R5 alól. 

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyorsasági

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

Teljes eredménylista itt található.

Friss