szerda, szeptember 28, 2022
KezdőlapORBVincze Ferit úgy kellett kivenni az autóból

Vincze Ferit úgy kellett kivenni az autóból

-

- Hirdetés -

Igen szoros csatát vívott Velenczei Ádám és Vincze Ferenc az Országos Rallybajnokság harmadik futamán, a Dunakanyar Rallyn. Jó kis adok-kapok alakult ki köztük, amiből végül Velenczei jött ki győztesen. Vincze második lett, de így is elmondhatja magáról, hogy győzelmet aratott az influenza felett, a végsőkig küzdött, aminek meg lett az eredménye, hiszen átvette a vezetést a bajnokságban. 

Mads Ostberg kihagyta az Országos Rallybajnokság harmadik futamát, így hatalmas lehetőséget kapott Vincze Ferenc és Németh Gergely arra, hogy átvegyék a vezetést a bajnokságban. Sokan a verseny elsőszámú esélyesének tartották és a Rallycafe.hu Club Facebookoldalán indított szavazás alapján olvasóink többsége is Vincze győzelmére tippelt. Azonban volt egy tényező, amivel nem számolhattunk, hogy Feri megbetegszik.

- Hirdetés -

Szerencsére annyira nem volt súlyos, hogy az egész versenyt ki kelljen hagynia, de így is alaposan hátráltatta őt. Többek között a verseny előtti tesztet is le kellett mondania. A versenyen pedig volt olyan helyzet, amikor a pilótát egy gyorsasági után úgy kellett kiemelni az autóból, és a pihenésre adott tíz percet fekve töltötte.

Nagyon vártam már ezt a versenyt, ám amikor a tervezett tesztet is le kellett mondani egy vírusfertőzés miatt, már sejtettem, nem lesz egyszerű dolgom – mondta Vincze Ferenc. – Nem tagadom, szombaton több olyan pillanat is volt, amikor azt éreztem, kész, nem bírom tovább.

- Hirdetés -

De nem akarok panaszkodni, az autó egészen remek volt, Gergő nagyon sokat segített nekem, így a jelenlegi helyzetben kihoztuk magunkból a maximumot.”

Fotó: Korda Racing

Ki bizony, hiszen az első két gyorsaságin harmadik időt autózott, az utána következőkből megnyert hármat, minden más szakaszon pedig második időt futott. Végig ott loholt a szintén kiváló teljesítményt nyújtó Velenczei Ádám mögött, de ezúttal nem bírt vele, második lett. 

Ezzel az idei három verseny mindegyikén második helyezést szerzett, a bajnokságban pedig átvette a vezetést Mads Ostbergtől, ami nem rossz teljesítmény, de Feri ennél is többet szeretne.

“Őszintén remélem, hogy a Mecsek Rallyn már száz százalékosan tudok majd versenyezni. 

Akkor pedig egy igen jó csatára kell felkészülnünk a pécsi versenyen. Azonban nem csak Vincze Feri, hanem a Korda Racing vezetője, Korda Erik is méltán lehet büszke erre az eredményre.

„Bíztam abban, hogy a Dunakanyar Rally a mi versenyünk lesz, és igazam lett – mondta Korda Erik. – Megemelem a nem létező összes kalapom Feri előtt, aki az utolsó gyorsot követően odajött hozzám, és elnézést kért, hogy ezúttal ‘csak’ ennyire volt képes.

Mondtam neki, a szememben ő a verseny hőse, hiszen a kívülállók nem láthatták, de úgy kellett kivenni és visszatenni őt az autóba. Egyszerűen felfoghatatlan a számomra, miként tudott ennek ellenére több szakaszon győzni…

Ezzel a második hellyel átvette a vezetést összetettben, de a bajnoki harc csak most fog kezdődni az élen álló három páros között.”

A Dunakanyar Rally hivatalos eredményei itt találhatók.

- Hirdetés -

Friss