2024. április 20. 16:18

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ETeljes az Extreme E mezőnye a sivatagi versenyre

Teljes az Extreme E mezőnye a sivatagi versenyre

-

Az Extreme E női bajnokával erősít Button csapata, legalábbis a szezonnyitón, így már kész a lista, kik indulnak majd a Neomban megrendezett Desert X-Prix-n.

Kevin Hansen visszatér a JBXE-vel, az első versenyre pedig Molly Taylort kapja maga mellé, akit a Rosberg Xtreme Racing nem tartott meg 2022-re.

„Fantasztikus hír a JBXE-nek, hogy Molly csatlakozik hozzánk.” jelentette ki Jenson Button, a csapat alapítója.

„Nyilván sokat számít, hogy tavaly megnyerte a bajnokságot, úgyhogy már izgatottan várom, ő és Kevin mire lesznek képesek a hétvégén.”

JBXE, Extreme E, rallycafe.hu
A JBXE autója a tavalyi szaúdi versenyen – Fotó: Sam Bloxham/Extreme E

Taylor teljesítette a Dakar Rallyt a szezonzáró és a bejelentés között, ahol az SSV kategóriában lett 14. Az ausztrál elárulta, kissé spontán módon alakult, hogy végül ismét ott lesz Szaúd-Arábiában.

„Hihetetlen évem volt az Extreme E-ben tavaly, és teljes szívemből hiszem, hogy a mezőny elkötelezte magát a fenntarthatóság és nemi egyenlőség mellett. A tavalyi bajnokság megnyerése után – amikor jött a hívás a JBXE-től – úgy voltam vele: miért is ne? Már várom, hogy belevághassam magam a Desert X-Prix jelentette kihívásba.”

A csapattárs Kevin Hansen a tavalyi szezonnyitó után vette át Button helyét, tehát még nem teljesített sivatagi versenyt az Odyssey 21-gyel. Ellentétben fivérével, aki az Andretti United színeiben már igen.

„Izgatott vagyok, hogy Mollyval dolgozhatok együtt. Nagyon jól ment tavaly, az egyik legjobb volt. Nem véletlenül lesz az ember bajnok. Most már sok tapasztalata van Szaúd-Arábiában a Dakar miatt, ezt ki kell majd használni. Tavaly jó eredményt ért el, remélem ezt idén velem is meg tudja majd ismételni. Móka lesz vele dolgozni a hétvégén.”

Hansennek nem ez lesz az egyetlen sorozata, már megerősítette, hogy a WRX új, elektromos érájában is a mezőnyben lesz. Tavaly a Nitro Rallycrossban is kipróbálta magát a tengerentúlon, de az idei hasonló terveket még nem ismerni.

Az Extreme E teljes mezőnye:

Csapat Női pilóta Férfi pilóta
🇬🇧 McLaren* 🇳🇿 Emma Gilmour 🇺🇸 Tanner Foust*
🇺🇸 Andretti United 🇬🇧 Catie Munnings 🇸🇪 Timmy Hansen
🇬🇧 Veloce 🇪🇸 Christine GZ 🇿🇦 Lance Woolridge
🇬🇧 X44 🇪🇸 Cristina Gutiérrez 🇫🇷 Sébastien Loeb
🇩🇪 Abt Cupra 🇩🇪 Jutta Kleinschmidt 🇶🇦 Nasser Al Attiyah*
🇩🇪 Rosberg 🇸🇪 Mikaela Ahlin-Kottulinsky
🇸🇪 Johan Kristoffersson
🇺🇸 Ganassi 🇺🇸 Sara Price 🇺🇸 Kyle Leduc
🇪🇸 Acciona Sainz 🇪🇸 Laia Sanz 🇪🇸 Carlos Sainz
🇪🇸 Xite Energy 🇸🇪 Klara Andersson* 🇬🇧 Oliver Bennett
🇬🇧 JBXE 🇦🇺 Molly Taylor 🇸🇪 Kevin Hansen

*Extreme E újonc


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss