back to top
2024. június 15. 10:11

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSWSK: Két legjobb magyar eredmény

WSK: Két legjobb magyar eredmény

-

Két magyar versenyző is eddigi legjobb WSK eredményét érte el a Super Master Series negyedik, egyben utolsó futamán. Molnár Martin az OKJ kategória döntőjében lett 18., Gáspár Benett pedig Miniben 17. 

Újra öt magyar versenyző állt rajthoz a WSK Super Master Seriesben. A négyfutamos bajnokság utolsó fordulóját a Nápoly közeli Sarnóban rendezték. 

A Mini kategóriában Gáspár Benett remekelt, az előfutamok után a 20. helyen állt, az elődöntőben 15., a döntőben pedig 17. lett. Ezzel 6 pontot szerzett, amivel 13-ra növelte pontjai számát és a bajnokság 27. helyén végzett. 

Gender Tomi a fejlődési szakaszában máshol tart, ő az elődöntő 26. helyén végzett, az összesen 79 fős Mini mezőnyben. 

Felemás eredményt hoztak a magyar versenyzők az OKJ (junior) kategóriában. Molnár Martin pályafutása legjobb WSK eredményét érte el a döntő 18. helyén. Ezzel 42-re növelte pontjai számát és a bajnokságban is a 18. helyen végzett. 

Fotó: WSK

A tempóval nem volt gond Hideg Ádámnál sem, ám a négy előfutamból háromszor kilökték, egyszer pedig a törött kipufogó hátráltatta, így az a ritka helyzet állt elő, hogy nem jutott döntőbe. Az elődöntő 16. helyével azonban így is szerezett egy pontot, így a bajnokságot 32 ponttal a 24. helyen zárta.

Szintén nehéz hétvégéje volt Krózser Menyának az OK kategóriában, ahol a váz, a gumik és a versenyző stílusa nem nagyon akart összhangba kerülni. Menya nagyon elkeseredett volt, de a csapata megnyugtatta, néha vannak ilyen hétvégék a gokartsportban. 

Fotó: MHH Kart Team

Menya az elődöntőben a 24. helyen végzett és ezúttal nem szerzett pontot, így a bajnokságot 13 ponttal a 30. helyen fejezte be. 

A WSK júliusban folytatódik a kétfutamos Euro Series-zel. Az OKJ és OK mezőny azonban nem sokat pihenhet, hiszen március 24–27-én kezdődik a négy futamos Champions of the Future sorozat a portugáliai Portimaóban. 

Magyar versenyzők eredményei a WSK Super Master Series 4. futamán, Sarnóban

Mini
Gáspár Benett, döntő 17.
Gender Tamás, elődöntő 26. 

OKJ
Molnár Martin, döntő 18.
Hideg Ádám, elődöntő 16.

OK
Krózser Menya, elődöntő 24.

Magyar versenyzők végső helyezése a WSK Super Master Seriesben

Mini
27. Gáspár Benett 13 pont

OKJ
18. Molnár Martin 42 pont
24. Hideg Ádám 32 pont

OK
30. Krózser Menya 13 pont

Teljes eredménylista itt található.

Friss