2024. április 28. 00:47

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSBenyó nyert a nyirádi Katlanban; László Martin pontot szerzett az ERC-ben

Benyó nyert a nyirádi Katlanban; László Martin pontot szerzett az ERC-ben

-

Losonczy Levente a rosszul sikerült időmérő után a tizenharmadik, majd a tizenegyedik helyet szerezte meg a TCR Italy mugellói fordulójában. László Martin ismét az ERC-ben szerezhetett tapasztalatokat, míg Benyó MátéTCR  a ralikrossz-ob-n diadalmaskodott a Hungarian Motorsport Academy versenyzői közül.

A korábban F1-es nagydíjat is rendező Mugello Circuit versenypályán tartották a TCR Italy túraautó-bajnokság negyedik fordulóját, amelyen az imolai hétvégén dobogós helyet szerző Losonczy Levente is rajthoz állt. A 20 éves versenyző az időmérő edzésen nem tudott tiszta kört futni, így a 25. rajtkockát szerezte meg a szombati első futamra. A nem éppen kedvező rajthely ellenére Leventének sikerült tíz ellenfelét is megelőznie a pályán, majd két büntetésből is profitált, így a 13. helyen zárta az első futamot.

 

Vasárnap már a pályán sikerült felülmúlnia a szombati eredményét: végig versenyképes tempóra volt képes a népes mezőnyben, és annak ellenére, hogy több koccanásba is belekeveredett, ezúttal a 11. helyen ért célba, a 25 éven aluliak értékelésében pedig a 3. lett. Losonczy a TCR Europe-ban áll rajthoz legközelebb, július 21-23. között a franciaországi Paul Ricard versenypályán.

Solberg verhetetlen volt, Paddon növelte előnyét, Ostberg megdöntötte saját rekordját a Skandináv Rallyn

László Martin ismét az ERC sorozat következő állomásán gyűjthette a tapasztalatokat, ezúttal a svéd Skandináv Ralin Berendi Dávid navigálásával. A pénteki napon egy kis időbe telt a párosnak megtalálnia a megfelelő rugó beállítást, később azonban folyamatosan gyorsulni tudtak, így az ERC értékelésében a 14. helyen értek célba, így most is sikerült a pontszerzés számukra.

Benyó Máté hazai pályán győzte le Kárai Tamást

Benyó Máté a ralikrossz-ob negyedik futamán állt rajthoz Nyirádon. Az Eb-n is induló 21 éves pilóta már a szombati naptól kezdve kamatoztatta a nemzetközi rutinját: a szabadedzéseket és a két előfutamot is sikerült megnyernie. A vasárnapi döntőben Benyó okosan reagált ellenfele joker taktikájára, így 1,3 másodperces előnnyel nyert a nyirádi katlanban.

Friss