2024. március 29. 10:00

KezdőlapWRCNem csak a vb-n szerepelnek a Rally1-esek

Nem csak a vb-n szerepelnek a Rally1-esek

-

Pierre-Louis Loubet, aki idén hét WRC futamon áll rajthoz az M-Sport Rally1-es autójával a belga rallybajnokságban ismerkedik meg a Pumával. Jourdan Serderidis szintén egy belga versenyen próbálja ki a hibrid autót, míg Francois Delecour egy promóciós rendezvényen vezethetett Rally1-es autót.

Pierre-Louis Loubet a Horvát Rallytól kezdődően hét WRC futamon állhat rajthoz az M-Sport idei fegyverével, a Puma Rally1-gyel, mellyel a belga bajnoki Dél-Belgium Rallyn fog megismerkedni március 19-én. 

A Belga Rally Bajnokság idei második versenye egy napos verseny lesz, azonban a versenytáv 151 km. 

Loubet, aki tavaly csak az Észt Rallyn tudott pontot szerezni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, idén a horvát verseny után Portugáliában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban, vagy az Ypres Rallyn, az Akropolisz Rallyn és a Spanyol Rallyn fogja vezetni a Ford Puma Rally1-et WRC futamon.  

Loubet versenye előtt egy héttel azonban Jourdan Serderidis, aki az első privát tulajdonosa egy Rally1-es autónak, rajthoz áll a szintén belga Hannut Rallyn. 

Serderidis a Szafari Rallyn és a hazai versenyének számító, Akropolisz Rallyn fogja vezetni a WRC-ben a Rally1-es Ford Puma Rally1-et. 

Francois Delecour ugyancsak kipróbálhatott egy Rally1-es autót, mégpedig a Hyundait, miután a koreai gyártó meghívta egy Lotaringiai promóciós napra. Delecour a rendezvényen Thierry Neuville navigátorával, Martijn Wydaeghével vett részt, de be ült mellé Julien Moncet, a Hyundai csapatvezető-helyettese, valamint egyik fia is. 

Francois Delecour az idei szezont az RGT Kupában tervezi egy Alpine A110 RGT autóval. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss