back to top
2024. május 06. 05:28

KezdőlapWRC3.9 másodpercen múlt, hogy még nagyobb legyen a felháborodás a Horvát Rally...

3.9 másodpercen múlt, hogy még nagyobb legyen a felháborodás a Horvát Rally után

-

A Horvát Rally után Sébastien Ogier, és Elfyn Evans is felháborodásának adott hangot, miután a verseny után igen érdekesen alakult a pontszerzés. Azonban nem sokon múlt a még nagyobb felháborodás sem. 

A Horvát Rallyn a futamgyőztes Sébastien Ogier 21, a negyedik helyen célba érő Ott Tanak 20, míg a vasárnapi második szakaszig elképesztően kiélezett csatát vívó második helyezett Elfyn Evans és harmadik helyezett Thierry Neuville egyaránt 19 pontot szerzett. 

Ogier a második versenyző, aki képes volt elérni a 100 WRC-dobogót

A szurkolók mellett pedig Ogier és Evans is ismét kritizálta az idei pontrendszert. 

Így állna a WRC a régi pontrendszer alapján

Azonban a még nagyobb felháborodás sem sokon múlt, hiszen, ha Ott Tanak 3.9 másodperccel gyorsabban ér célba a Power Stage-en, akkor nemcsak a záró szakaszt, de az utolsó nap értékelését is megnyeri, ami azt jelentette volna, hogy a negyedik helyen célba érő észt versenyző szerezte volna a legtöbb pontot. 

Tanak: Most nem mondanék semmit a pontrendszerről

Az idei versenyek többségén azonban igen szorosan alakult a pontszerzés, ezért Ott Tanak szinte csak tökéletes versenyek teljesítése és Thierry Neuville, Elfyn Evans, valamint Adrien Fourmaux komoly problémái esetén lehet csak képes ledolgozni négy verseny utáni 33 pontos hátrányát. 

Evans: Mega csatát vívtunk a Horvát Rallyn, azonban semmit sem nyertünk a pontrendszer miatt

Friss