back to top
2024. július 02. 22:49

KezdőlapWRCPajari: Elsőként tanulni szeretnék Lettországban a Toyotával

Pajari: Elsőként tanulni szeretnék Lettországban a Toyotával

-

Sami Pajari elárulta, Rally1-es autóval való debütálása során a legfontosabb a tanaulás lesz számára Lettországban, szeretné megismerni a hibrid autót és nem az eredményekre fog koncentrálni. 

A héten kiderült, hogy azt követően, hogy az M-Sport Martins Sesksnek ad lehetőséget bemutatkozni a a Rally1-es Ford Pumával, a Toyota negyedik hibrid autójával Sami Pajari debütálhat a WRC legerősebb kategóriájában Lettországban. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

A 22 éves finn versenyző örül a lehetőségnek, és úgy gondolja, hogy egy mindenki számára új versenyen tud bemutatkozni Rally1-es autóval. 

“Lettország egy gyors pályákon zajló verseny, és bár valószínűleg nem lesz könnyű rally, a pályák stílusa jól illik a stílusomhoz – mondta Sami Pajari a Rallit.fi oldalnak. – Némileg a verseny is ismerős lesz, hiszen három éve már indultam az Európa-bajnoki mezőnyben. Összességében azonban ez a verseny mindenkinek új lesz, még ha egyes versenyzőknek lesznek is ismerős pályák. Ez egy új verseny a WRC-ben, mindenki új itinert fog készíteni, nem lehet elővenni egyet a korábbi évből. Emiatt nagyjából az esélyek is egyformák.” 

Pajari teszten tud először ismerkedni majd az autóval, és arra számít, hogy sok újdonság vár rá. 

“Egy új autó esetén mindig sok az új dolog, amit meg kell tanulni. Néhány esetben még az autó beindítása is izgalmas lehet, de egy Rally1-es autó esetében a hibdrid rendszer használatát is meg kell tanulni.” 

A finn versenyző elsősorban tanulni szeretne a Lett Rallyn és kevésbé fogja az eredményeket figyelni. 

Sami Pajari is a WRC-csúcskategóriájában debütálhat

“A Rally2-es autók kategóriájában mindig sokan indulnak, ezért, ha eredményt szeretnél elérni, akkor muszáj nagyon gyorsan vezetni. A Rally1-es kategóriában bár könnyebbnek tűnhet jó eredményt elérni a kevesebb induló miatt, azonban itt eleve igen magas a tempó. Lettországban nem az eredményekre fogok koncentrálni, hanem az autót szeretném megtanulni, a viselkedését kiismerni. Fokozatosan szeretnék javulni a hibrid Toyotával a verseny során.” 

A Lett Rallyt július közepén rendezik. 

Friss