back to top
2024. június 28. 19:30

KezdőlapF1F1-es csapat teszteli Mick Schumachert - ez lehet az esély a visszatérésre?

F1-es csapat teszteli Mick Schumachert – ez lehet az esély a visszatérésre?

-

A Ferraritól az idény végén távozó Carlos Sainz jövő évi csapata továbbra sem ismert, de az utóbbi időben úgy tűnt, hogy az Audi és a Williams közül kerül ki. Ám a potenciális állomáshelyek közé bekerült egy újabb istálló is, amely a jövő héten tesztlehetőséget ad Mick Schumachernek.

Carlos Sainz a Spanyol Nagydíj hétvégéjén leszögezte: nem akarja már sokáig halogatni a döntést, így hamarosan bejelentés várható arról, hogy 2024 után hol folytatja Forma–1-es pályafutását. Sokáig a Sauber/Audi tűnt befutónak, majd a Williams lépett elő esélyessé, most pedig az Autosport arról számolt be, hogy az Alpine szintén érdeklődik iránta – a RacingNews365 úgy tudja, főleg a Renault vezérigazgatója, Luca de Meo hajt rá.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén többen látták, hogy Sainz menedzsmentjének tagjai beszélgetnek de Meóval és a csapathoz visszatérő Flavio Briatoréval. Az Alpine a siralmas évkezdés után javuló formát mutat, Barcelonában mindkét autójával pontot szerzett, ami arra utal, hogy az erősorrendben – legalábbis egyes pályákon – átlépett a mezőny első felébe, így az akkor még Renault néven futó istállónál 2017-ben és 2018-ban két idényt már lehúzó Sainznak talán vonzóbb célpont lehet, mint a Sauber vagy a Williams.

Gasly, Ocon, Alpine, Spanyol Nagydíj
Az Alpine-nál legalább az egyik ülés kiadó 2025-re / Fotó: Alpine F1 Team

A francia istállónál legalább egy hely kiadó jövőre, hiszen Esteban Ocon az év végén távozik, de Pierre Gasly maradása is kérdéses, és amennyiben ő is megy, kettőre nő a szabad ülések száma. Persze a tülekedés azért az egyért is nagy, Sainz mellett a tesztpilóta Jack Doohan szintén jelölt állandó versenyzőnek, ahogy a jelenleg az Alpine Hypercar-programjában versenyző Mick Schumacher neve is többször felmerült már.

Ráadásul jövő szerdán, július 3-án a Paul Ricard pályán tesztet tart az F1-es csapat a 2022-es autójával, amely során Doohan és Schumacher is autóba ül, vagyis könnyen lehet, hogy az itteni eredmények alapján szűkítik a 2025-ös jelöltlistát.

Schumacher és Doohan édesapjuk révén mellesleg gyerekkori barátok.

Michael Schumacherrel kötött barátságáról vallott a motoros legenda

Friss