back to top
2024. június 26. 13:07

KezdőlapHírekÉrdi Tibor győzni jött a Mecsekre

Érdi Tibor győzni jött a Mecsekre

-

A Diósgyőr Rallyn elért siker után ismét a dobogó tetejét célozza meg ifj. Érdi Tibor és Kerék István, ám most az Eb mezőnyben kell legyőzniük a versenytársakat.

Mindössze 19 fős Eb mezőnyben célozza meg a dobogó tetejét ifj. Érdi Tibor, de így is lesz egy-két komoly versenytárs akit le kell győzniük az Eb futamgyőzelemért. Először azonban a pályával kell megbirkózni, ami a pályabejárás és a sokéves itteni versenyrutin után is nyújt majd meglepetéseket.

„A pályabejáráson hagytunk a végére egy lehetőséget az erdőgazdasági utakra, de attól félek, hogy ez sem fogja az igazi képét mutatni. Nem tudjuk, milyen utakon fogunk elrajtolni a holnap a versenyen, mivel előttünk kétszer átmegy rajta a másodosztály és a harmadosztály, így nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy a helyes íveken megyünk majd. Sok lesz a kihordás, mi leszünk az elsők a pályán, emiatt van ott a kérdőjel” – magyarázza Érdi Tibor a pálabejárásra használt Suzuki SX4 volánja mögött (aminek egyébként nagyon szépen sikerült a szemmel láthatóan friss bőrbevonata a kormányon..)

Érdi
foto: Rallycafe/TR

Érdi Tibor azt is elárulta, hogy melyik pályán várja maguktóla  legjobb eredményt: „Érdekes módon nem az erdőgazdasági utakon voltunk a leggyorsabbak, hanem az árpádtetőin. Mindegy melyik irányba mentünk, ott sikerült igazán nagy különbséget kialakítanunk a tavalyi évben. Nem titok, hogy győzni jöttünk ide, és jó lenne beállítani a mesterhármast, az egymás utáni években, de ehhez kell az autó is, amivel nagyon-nagyon sokat dolgoztunk. Mindent megtettünk, hogy erre a versenyre csúcsformában legyen mindene.”

A mezőny a megszokottnál foghíjasabb, ugyanakkor abszolútban és a saját korosztályukban is van egy-egy kemény ellenfél. „Zippo az Audival az összetettben nem ellenfelünk, mert nem egy évjáratú autóval versenyzünk. Igazából Stajf a közvetlen riválisunk a Toyotával, de persze ha nyerni akarunk, akkor mindent meg akarunk nyerni, úgy lenne az igazi. Ezt várják el a az ellenfelek is, Spanyolországban elmondták, hogy találkozunk akkor a dobogó tetején, tehát már rám tettek ott kint némi nyomást, de nem gondolom, hogy ez alatt a nyomás alatt nem fogunk tudni jól menni” – mondta ifj. Érdi Tibor.

Érdi Tibor
foto: Rallycafe/TR

Friss