back to top
2024. június 23. 03:39

KezdőlapORBRanga Péter a dobogót célozza meg a Mecsek Rallyn, de bakancslistás lenne...

Ranga Péter a dobogót célozza meg a Mecsek Rallyn, de bakancslistás lenne a győzelem is

-

Ranga Péter és Czakó Janek legjobb eredménye a Mecsek Rallyn eddig a 2016-os abszolút második helyezésük. A duó most is a dobogót célozza meg, a felkészülésük jól sikerült.

Csütörtökön kora délután békés volt a hangulat a Ranga csapat sátrában. A szemerkélő esőben Janek az itinert frissítgette, Büki Ernő épp elindult valamilyen ügyet intézni, Ranga Péter és Ranga László csendesen beszélgettek, a szerelők pedig az utolsó simításokat végezték a csapat Skoda Fabiáján.

„A szűk erdőgazdasági utak jelentik szerintem a kulcs faktort ebben a versenyben, meg talán az esti-éjszakai gyorsaságik. Szerintem azért a nagy részén már mentünk Skodával is, úgyhogy megvan az elképzelésünk a pályákról. Jó az itinerünk is, szerintem jól felkészültünk minden szempontból, úgyhogy várjuk a versenyt” – mondta Ranga Péter, aki az idei programmal is elégedett.

„Szerintem jó, hogy megyünk este is, az Orfűi szakasz az abszolút kedvencem, úgyhogy minden benne van a programban, amitől egy Mecsek Rally jó lesz. A lámpákat is beállítottuk tegnap este, télen a szemműtétem is megvolt, készen állunk.”

Czakó Janek
foto: Rallycafe/TR

A célok tekintetében óvatosan – és reálisan- nyilatkozik a pilóta, de a nagy álmot sem titkolja:

„Nyilván a dobogóért szeretnénk harcolni, de ahogy számoltuk hatan-heten azért sorba állunk erre a három helyre. A bakancslistán ott van egy abszolút Mecsek Rally győzelem, ami idén azért reálisan nézve talán egy picit túl bátor elképzelés, de próbálkozni fogok.”

Ranga
foto: Rallycafe/TR

Annak, hogy nem egyértelmű cél a futamgyőzelem több oka is van, egyrészt az, hogy a csapat autója már két generációnyi technikai hátrányban van, a másik, hogy Ranga Péter kedvence továbbra is a murva.

„Ha választani kellene még mindig a murva felé húznék, de talán aszfalton sem vagyunk  lassúak. Az élmezőnyhöz mindig volt egy pici lemaradásunk, kilométerenként egy pár tized, úgyhogy most rajta vagyunk, hogy kiküszöböljük, de nyilván vannak újabb autók. Nem tudom, hogy ez utóbbi mennyit számít, de mindenképp próbálkozni fogunk” – fogadkozott Ranga Péter, majd az égre nézett, közölte, hogy unják már a negyedik napja tartó esőt, aztán megtette azt, amit csak a Mecsek Rallyn tehet meg: gyorsan hazaszaladt valamiért.

Ranga
foto: Rallycafe/TR

 

Friss