back to top
2024. június 17. 03:33

KezdőlapWRCKatsuta szerint ő hibázott Portugáliában, pedig nem is vállalt nagy kockázatot

Katsuta szerint ő hibázott Portugáliában, pedig nem is vállalt nagy kockázatot

-

Takamoto Katsuta pénteken vezetni tudott, és még szombaton is harcban volt az első helyért Portugáliában, azonban végül ezt a napot már nem tudta befejezni. 

Takamoto Katsuta pénteken délelőtt a verseny élén tudott állni, majd később Kalle Rovanpera megelőzte, azonban még mindig tudott az első helyért harcolni. A szombati 12. szakaszon azonban a partoldalnak csúszott, ami következtében eltört Toyotája felfüggesztése és kiállni kényszerült. 

“Az ütközés a szakasz egy gyors részén történt, ahol egy gyors jobb kanyart azonnal egy bal követett – mondta Takamoto Katsuta. – Az autó bal oldalával ütköztem neki a partoldalnak és azonnal éreztem, hogy megsérült az autó. Végül úgy döntöttünk, hogy félre állunk. Valami nagyon kemény dolgot találhattam el, mert a Szafari Rallyn nagyobb ütések érik az autót és azt kibírta.” 

A pénteki nap végén minden toyotás az autója rossz beállítására panaszkodott, azonban ezt a problémát szombatra sikerült a japán csapatnak megoldani. 

Toyoda csak Ogier győzelmének tud igazán örülni a Portugál Rally után

“Szombaton már az első szakaszon nagyon jól működött az autó, azonban a javulást nem tudtam kellően kihasználni. Már a kiesésünket okozó ütközés előtt volt egy megforgásunk. Természetesen a kiesés nagy csalódás volt.” 

Katsuta önmagára vállalta a hibát, annak ellenére, hogy nem is kockáztatott sokat. 

“Ha a balszerencsének próbálnám beállítani a kiesést, legközelebb is megtörténne hasonló. Sajnos én hibáztam és nekem kell pár dolgon javítani. Meg kell találni a jó egyensúlyt a gyors vezetés és a problémák elkerülése között. Ha gyorsan próbálok menni, könnyű hibázni, ha pedig óvatosabban vezetek, akkor gyorsan nagy hátrányba kerülök. Svédországban még nagy kockázatot vállaltam, de ezúttal nem így volt. Csak tanulni tudunk a portugál esetből.”  

A japán versenyző vasárnap végül négy pontot tudott szerezni a Portugál Rallyn.

Friss