back to top
2024. június 16. 18:54

KezdőlapWRCCyril Abiteboul szerint a WRC-nek nyitnia kell a külvilág felé

Cyril Abiteboul szerint a WRC-nek nyitnia kell a külvilág felé

-

A következő években sok változás történhet a WRC-ben, Cyril Abiteboul szerint a műszaki változások mellett pedig a promócióra is jobban oda kellene figyelni. 

“Szerintem a WRC-nek nyitnia kell a külvilág felé és nyitottnak kell lennünk a változtatásokra -mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – A versenyek formátumát tekintve jó lenne, ha lenne rövidebb és hosszabb forma is. Emellett pedig a médiatartalomnak is változnia kell, jó lenne, ha lenne egy csapat mely készen állna folyamatosan a tartalmak készítésére. Az emberek már nem hajlandóak hosszú órákon át tartó sportokat nézni a TV-ben. Változik a világ, kihívást jelent megfelelni neki, és azt gondolom, hogy rövid, tömör tartalmaknak több értelmük lenne.” 

Abiteboulnak ötletei is vannak a média tartalmakat illetően. 

“Átgondolnám a szervezőktől és a tv-társaságoktól függő modellt. Növelném az ingyenes tv-műsorok számát, és több ingyenes tartalmat tennék a YouTube-ra is. Jó lenne, ha több elemző műsor is készülne.” 

Abiteboul szerint a 2025-ös szabálymódosítás alapján készült Rally1-es autó nem lesz méltó a WRC-hez

A Hyundai Motorsport vezetője változtatna a szervizelési lehetőségeken is. 

“Nem szívesen mondom ki, de megszüntetném a szervizparkokat a versenyeken. Régen, amikor a csapatok gyorsaságiról gyorsaságira utaztak a versenyzőkhöz, sokkal érdekesebb volt a szervizelés is. A csapatok a hétköznapi emberek között dolgoztak az autókon. Ezáltal a helyi lakosság jobban találkozhatott a versenyzőkkel. Azt gondolom, hogy a rallysportnak és a WRC-nek muszáj lenne nyitnia a külvilág felé, amivel több szurkolót lehetne szerezni.” 

Friss