back to top
2024. június 17. 04:12

KezdőlapWRCRossel szerint már elérte a Skoda szintjét a Citroen a murvás versenyeken

Rossel szerint már elérte a Skoda szintjét a Citroen a murvás versenyeken

-

Korábban a skodás versenyzőkkel kevésbé tudták felvenni a Citroennel indulók a WRC2-es versenyeken, Yohan Rossel szerint a C3 legújabb fejlesztéseivel már sokkal jobban tudnak harcolni a Fabiák ellen. 

Yohan Rossel, de más versenyzők is küzdöttek korábban a Citrone C3 Rally2-t vezetve a murvás versenyeken a WRC2-ben, azonban a francia versenyző szerint a legújabb fejlesztésekkel utolérték a Skoda Fabia RS Rally2 murvás teljesítményét. 

“Portugáliában képesek voltunk harcolni a Skodával induló versenyzőkkel és erre már régen volt példa, talán 2-3 éve – mondta Yohan Rossek a Dirtfishnek. – Korábban főként a jó tapadású pályákon tudtunk harcolni velük, most pedig már murván is képesek lettünk erre. Oliver Solberg szintjét azonban továbbra is nehéz elérni, mert nagyon gyors pilóta. Azonban a többi skodás versenyzővel már tudtunk harcolni Portugáliában.” 

Rossel Bonato navigátorával folytatja a WRC2-es szezont

“Idén egyértelműen az volt a terv, hogy közelebb kerüljünk a Skodához murván, hogy harcolni tudjunk a bajnoki címért. Korábban már sikerült megmutatnom a gyorsaságomat az aszfaltos versenyeken, és szeretném, ha lenne esélyem gyári szerződésre is egy Rally1-es csapattól, ehhez azonban minden felületen gyorsnak kell lennem. Most úgy érzem, hogy a skodás versenyzők szintjén tudunk teljesíteni az autóval murván is, ez pedig korábban nem így volt. Mindig sokat küzdöttünk a murvás rallykon. Portugáliában egyértelműen látszott, hogy fejlesztette az autót a Citroen, meglátjuk, hogy Szardínián miként fog működni.” 

Friss