back to top
2024. június 16. 07:42

KezdőlapWRCA 2022-es junior világbajnok új autóval, Szardínián kezdi szezonját

A 2022-es junior világbajnok új autóval, Szardínián kezdi szezonját

-

Robert Virves 2022-ben megnyerte a Junior Világbajnokságot, majd tavaly Rally2-es Fordban töltötte szezonját, idén azonban autót vált és Skodával indul a Szardínia Rallyn. 

Robert Virves 2022-ben Ott Tanak segítségével is képes volt megnyerni a Junior Világbajnokságot, aminek nyereményeként az észt versenyző a tavalyi szezont Rally2-es Forddal tölthette. A WRC2-ben hat versenyen indulhatott, amik közül az Észt Rallyn érte el legjobb eredményét, ahol hatodik lett. A vb futamok mellett azonban több más versenyen is tanulta a Rally2-es autót. 

Tanak: Robert Virves okosabban versenyzett, mint én 

A 23 éves versenyző idén azonban még nem versenyzett, a Szardínia Rallyn azonban végre elkezdheti szezonját, ahol már Skoda Fabia RS Rally2-vel áll rajthoz. 

“Visszatérek a WRC mezőnyébe, és első futamom a Szardínia Rally lesz – mondta Robert Virves. – Az idei évben Skoda Fabia RS Rally2-vel fogok versenyezni, amit a RaceSeven csapat készít fel és navigátorom Aleks Lesk lesz. Kemény munkát kellett végezni, hogy ez a projekt összeálljon, ezúton is szeretném megköszönni támogatóink segítségét. A terveink szerint Lengyelországban és Lettországban is rajthoz állunk.” 

Friss