2024. április 19. 00:15

KezdőlapERCKomoly fordulat Rómában, Csomós és Herczig is a Top 10-ben 

Komoly fordulat Rómában, Csomós és Herczig is a Top 10-ben 

-

Drámákkal teli délelőtt végén Csomós Miklós és Nagy Attila után Herczig Norbert és Czakó Janek is felzárkózott a legjobb tíz verseny közé, míg az élre Damiano De Tommaso állt. 

Csupán egy 6,72 km-es és egy 7,34 km-es szakasz szerepelt a 32 km-es gyorsasági mellett mai napon a Róma Rally programjában, azonban a tegnapi történésekhez képest sokkal eseménydúsabb volt a délelőtt. 

Amint azt már megírtuk, rögtön a nap első szakaszon betonkerítést bontott Giandomenico Basso, azonban ahol a kétszeres Rally Európa-bajnok megcsúszott, ott mások is bajba kerültek. Basso végül célba ért a gyorsaságin, de autójának sérülése miatt az FIA illetékesei nem engedték folytatni számára a versenyt. Szintén kiesett Fabio Andolfi is a nyitó szakaszt követően, aki az ominózus tempós bal kanyarban ugyancsak megcsúszott, majd autójának alját többször is az út széléhez verte, ami motorhibát okozott és emiatt fel kellett adnia a versenyt. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A Róma Rally élén a vasárnapi nyitó szakaszon még növelni tudta előnyét Andrea Crugnola, azonban a következő 32 km-es gyorsaságin gondja akadt a gázpedállal az olasz bajnoki éllovasnak, és a harmadik gyorsaságin is így kellett végigmennie, ami miatt az élről a nyolcadik helyig esett vissza. 

Crugnola problémája után Damiano De Tommaso állt a verseny élére, és a vasárnap déli szervizbe 20,1 másodperc előnnyel mehet Simone Campedellit megelőzve. 

Efrén Llarenának a nap első szakaszán sikerült megelőznie Yoann Bonatot, így a harmadik helyre lépett mindössze 11 másodperccel Campedelli mögött, azonban Bonatoval még komoly csatát kell megvívnia a harmadik pozícióért. 

Simone Tempestini ugyancsak esélyes lehetett volna a dobogóra a tegnapi eredmények alapján, azonban ma folyamatosan szakad le az Eb éllovastól és a francia versenyzőtől is. 

Basso és Andolfi mellett Alberto Battistolli is komoly problémába, egészen pontosan egy fába ütközött vasárnap délelőtt, és bár az autó hátsó részének sérülése után folytatni tudta a versenyt, a nyolcadikról a 14. helyre zuhant vissza. 

Csomós
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A riválisok problémái után Csomós Miklós és Nagy Attila megőrizték kilencedik helyüket, míg Herczig Norbert és Czakó Janek az abszolút 10., és az Eb 9. helyre lépett. 

Herczig Patrik és Varga Kristóf két vasárnapi szakasz után az ERC4 14., és Clio Kupa ötödik helyén áll, míg László Martin és Berendi Dávid a tegnapi balesetet követően ma már nem tudott autóba ülni. 

A versenyen még egyszer teljesíti a mezőny a mai szakaszokat. 

Róma Rally, állás 10 szakasz után 
1 #15 Damiano De Tommaso / Giorgia Ascalone (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo 1:23:43,6
2 #8 Simone Campedelli / Tania Canton (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +20,1
3 #1 Efrén Llarena / Sara Fernandez (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +31,9
4 #9 Yoann Bonato / Benjamin Boulloud (FRA) Citroen C3 Rally2 +32,6
5 #3 Simone Tempestini / Sergiu Itu (ROU) Skoda Fabia Rally2 evo +55,1
6 #5 Javier Pardo / Adrián Pérez (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +1:13,6
7 #11 Grzegorz Grzyb / Adam Binieda (POL) Skoda Fabia Rally2 evo +1:22,8
8 #14 Andrea Crugnola / Pietro Elia Ometto (ITA) Citroen C3 Rally2 +1:25,0
9 #55 Csomós Miklós / Nagy Attila Skoda Fabia Rally2 evo +1:40,0 
10 #10 Herczig Norbert / Czakó Janek Skoda Fabia Rally2 evo +2:03,2 
11 #20 Tommaso Ciuffi / Nicoló Gonella (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +2:08,6
12 #6 Ken Torn / Ken Jarveoja (EST) Ford Fiesta R5 MkII +2:42,8
13 #29 Raphael Astier / Frédéric Vauclare (FRA) Alpine A110 RGT +2:48,6
14 #4 Alberto Battistolli / Danilo Fappani (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +2:55,1
15 #22 Albert von Thurn und Taxis / Bernhard Ettel (GER / AUT) Skoda Fabia Rally2 evo +3:37,0

További eredmények
 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss