2024. április 24. 15:41

KezdőlapF1Brutálisan, fájdalmat okozva bántak el Ralf Schumacherrel az „idióta” biztonságiak Miamiban

Brutálisan, fájdalmat okozva bántak el Ralf Schumacherrel az „idióta” biztonságiak Miamiban

-

Ralf Schumacher arra panaszkodott, hogy a biztonsági személyzet tagjai annyira megrángatták őt Miamiban, hogy az már nagyon fájt neki. A szakértőként dolgozó német expilóta bocsánatkérést követel, és idiótának minősítette ezeket az embereket.

Számos kritika érte a múlt hétvégén rendezett Miami Nagydíjat mind a pályán, mind az azon kívül zajló események tekintetében. Amellett, hogy a futam nem volt különösebben eseménydús, a legtöbb pilótának nem tetszett a különleges bemutató, a nézőknek pedig a jegyvásárlás mellett az sem volt olcsó mulatság, ha a helyszínen akartak vásárolni valamit.

Emellett sokakat felháborított Sir Jackie Stewart esete, akit a biztonságiak próbáltak feltartóztatni, miközben ő csak el akarta kapni a teniszlegenda Roger Federert, hogy Martin Brundle, a Sky Sports riportere meginterjúvolhassa. Azonban nem ő volt az egyetlen korábbi futamgyőztes pilóta, akivel ilyen módon elbántak, sőt, Ralf Schumacher nála is rosszabbul járt, csak éppen már a leintést követően.

Kínos jelenetek Miamiban – „Ön Sir Jackie Stewart? Nem baj, akkor is kihajítjuk innen” (videó)

„A verseny után kellemetlen események történtek – fogalmazott a német Skyon vezetett szokásos jegyzetében. – A biztonsági személyzet kötelekkel lezárt egy területet, amíg az első három helyezett csapatfőnökei össze nem gyűltek. Ez még rendben is volt. Jenson Button azonban például át akart menni ezen a területen, de nagyon zavaró stílusban visszatartották, és a Forma-1 egyik képviselőjének elnézést kellett tőle kérnie. A biztonságiak engem olyan erősen megrángattak, hogy az nagyon fájt. A horzsolásokat elfeledjük, de ennek nem szabadna megtörténnie. Bocsánatkérést várok, és a legfontosabb, hogy ilyesmi ne forduljon elő még egyszer.”

A szabályok persze mindenkire vonatkoznak, még akkor is, ha az ember háromszoros világbajnok, vagy éppen hatszoros futamgyőztes, és egyben Michael Schumacher öccse. Ugyanakkor más helyszíneken nem lehet hallani ilyesmiről, még csak megközelítőleg sem, úgyhogy a probléma aligha az egykori F1-es pilótákkal volt, ahogyan arra Schumacher is célzott.

„Már az élő adásban is elmondtam, hogy ezek az emberek idióták, ezt most is tartom – folytatta. – Kapcsolatba fogunk lépni a Forma-1 vezetésével. Több mint 20 év alatt először történt velem ilyesmi. Mintha egy úthengerrel vágtak volna a tömegbe, nagyon brutálisan löktek arrébb. Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Senkinek sem álltunk az útjában. A biztonságiak aránytalan durvasággal lépnek fel, nem tudják, hogyan működik a közös munka a Forma-1-ben.”

Pánikba esett a riporter, amikor ki akarták hajítani Jackie Stewartot – „83 éves”

Hogy a Forma-1 vezetése, illetve a Miami Nagydíj szervezői meghallgatják-e ezeket a kritikákat, az legkésőbb a jövő évi hétvégén kiderül, mindenesetre aligha tesz jót a sportág megítélésének, ha a korábbi sikeres alakjaikkal indokolatlanul kiszúrnak. Az F1 egyelőre a Stewart-féle esetre és erre sem reagált, pedig már több mint négy nap eltelt a történtek óta.

Friss