back to top
2024. május 19. 12:23

KezdőlapF1Ismét megszólalt az újságíró, aki lényegében elindította az Alonso-Red Bull pletykát

Ismét megszólalt az újságíró, aki lényegében elindította az Alonso-Red Bull pletykát

-

Több neves szaklap is reagált arra a híresztelésre, miszerint Fernando Alonso a Red Bullhoz igazolhat. Az újságíró, aki akaratán kívül elindította ezt a pletykát, ismét megszólalt korábbi bejegyzésével kapcsolatban.

A hét eleje óta attól hangos a Forma–1-es sajtó, hogy összejöhet az évtized eddigi legnagyobb szenzációja a pilótapiacon, és Fernando Alonso a Red Bullnál köthet ki. Ezt a forgatókönyvet neves szakírók sem zárták ki, amivel igencsak fellelkesítették a szurkolókat. A semleges rajongók ugyanis nyilvánvalóan örülnének, ha felcsillanna az esély, hogy valaki házon belül megszorongassa Max Verstappent.

Sokkoló bejelentés jöhet Alonsótól? – az F1 egyik neves riportere nem akarja elhinni, amit hallott

Az egész egy spanyol újságíró, Albert Fabrega bejegyzéséből indult ki, aki hétfő kiírta saját X-oldalára, hogy nem akarja elhinni azt a pletykát, amit hallott. Konkrétumot nem írt, mert vélhetően nem írhatott, vagyis papíron itt legfeljebb annyi lenne a látnivaló, hogy izgalmas dolgok zajlanak a háttérben, így adott esetben érdemes lesz figyelni a híreket.

Nos, Fabrega nemzetisége miatt sokan azt gondolták, hogy a pletykának, amelyre utalt, Alonsóhoz van köze. Erre ráerősített, hogy egy lengyel újságíró szerint a 42 éves pilóta év végén elhagyhatja az Aston Martint, a Red Bull spanyolországi X-oldala pedig szintén táplálta ezt az értesülést. Arról nem is beszélve, hogy a Katari Nagydíj hétvégéjén lencsevégre kapták, ahogyan Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Alonso menedzsereként jelen lévő Flavio Briatoréval társalog.

Ráadásul a kétszeres F1-es világbajnok Sergio Pérez helyére érkezne, akinek sokak szerint nagyon rezeg a léc. Bár a mexikói versenyzőnek van szerződése a következő idényre, jelenlegi teljesítménye egyáltalán nem indokolja a megtartását. Korábban olyan pletykák is felröppentek, hogy a 33 éves pilótának meg kell szereznie az összetettbeli második helyet, mások szerint viszont ez sem garantálná a maradását.

Jöhet az F1 idei bombahíre: Alonso válthatja Pérezt a Red Bullnál 2024-ben?

Persze abban az esetben, ha a Red Bull elküldi őt, körültekintően kell kiválasztania az utódját. Nyilvánvalóan gyorsabbnak kell lennie nála, emellett pedig megfelelően kell kezelnie azt, hogy a csapat alapvetően Verstappenre épül. Nem utolsósorban pedig elérhetőnek kell lennie. Alonso az első két kritériumnak akár meg is felelhet, ami pedig a harmadikat illeti, papíron szerződés köti az Aston Martinhoz, de nem elképzelhetetlen, hogy a megállapodás tartalmaz kilépési záradékot.

Csakhogy Alonso nyilvánvalóan veszélyt jelentene arra az egyensúlyra, amely a Red Bullnál jelenleg uralkodik. Bár a spanyol versenyző jó viszont ápol a címvédővel, sokszor megtörtént már, hogy ez azonnal megváltozik, amint a két pilóta egy csapatnál kezd el versenyezni. A 32-szeres futamgyőztestől pedig nem állnak távol a politikai játszmák, amelyek révén akár ki is billentheti Verstappent. Arról nem is beszélve, hogy a Red Bull 2025-ig együttműködik a Hondával, akik nem biztos, hogy jó szemmel néznék annak a pilótának a leigazolását, aki korábban kígyót-békát kiabált rájuk.

Az Autosport ennek megfelelően igyekezett cáfolni ezt a pletykát: a szaklap szerint Horner és Briatore teljesen más ügyben beszélgettek, egy magas rangú forrás pedig azt állítja, hogy „teljes képtelenség” Alonso és a Red Bull házassága. A cikkben leszögezik, hogy a bikások továbbra is Pérezzel képzelik el a jövőt, de ő mégis megy, akkor is Daniel Ricciardo lenne az első számú opció. Az AS szintén arról számolt be, hogy a sokak által remélt átigazolás nem fog megtörténni, ugyanis minden érintett cáfolta a híreszteléseket.

Alonso tényleg a Red Bullhoz szerződik? – az F1 egyik elismert újságírója sem zárja ki

Végül, de nem utolsósorban Fabrega ismét megszólalt. A spanyol szakíró már korábban is próbálta menteni a menthetőt, amikor kiemelte, hogy a bejegyzés hangvételéből egyértelmű, nem akarja, hogy megtörténjen, amire utalt, és reméli, hogy csak pletyka marad. Szerdán pedig lényegében cáfolta, hogy Alonso Red Bullhoz történő átigazolására célzott volna. „Egyébként azoknak, akik a pletykáról kérdeztek engem, csak annyit tudok mondani, hogy semmi köze nincsen egy pilóta csapatváltásához vagy visszavonulásához” – szögezte le.

Friss