back to top
2024. május 07. 00:04

KezdőlapF1Alonso maga terjesztette el, hogy a Red Bullhoz igazol?

Alonso maga terjesztette el, hogy a Red Bullhoz igazol?

-

Helmut Marko cáfolta, hogy a Red Bull leigazolná Fernando Alonsót. A bikások tanácsadója elképzelhetőnek tartja, hogy a spanyol pilóta maga kezdte el terjeszteni a híresztelést, miszerint hozzájuk tart.

Fernando Alonso állt a Forma–1-es világsajtó középpontjában a hét elején. A 42 éves versenyzőről egy neves szakíró félreértett bejegyzése, valamint más, a paddockban jelen nem lévő újságírók értesülései miatt elterjedt, hogy év végén elhagyja az Aston Martint, és a Red Bullhoz igazol. Ez esetben Sergio Pérez helyét venné át.

Jöhet az F1 idei bombahíre: Alonso válthatja Pérezt a Red Bullnál 2024-ben?

A semleges szurkolók természetesen lelkesen fogadták a híresztelést, hiszen nemrég még maga Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is úgy fogalmazott, hogy a kétszeres F1-es világbajnok azon kevesek közé tartozik, aki azonos autóval megszorongathatná a címvédőt. Ha pedig ez így van, akkor a parázs csata abban az esetben is garantált lenne, ha a Red Bull jövőre is verhetetlennek bizonyulna.

Csakhogy a pletykának minden bizonnyal semmi alapja nincsen. A hét közepén már néhány neves szaklap is igyekezett megcáfolni az értesülést, mondván, az érintettek tagadták, sőt, akadt, aki képtelenségnek nevezte ezt a forgatókönyvet. A São Pauló-i Nagydíj sajtónapján maga Alonso is cáfolta az értesüléseket, és Marko sem adott hitelt a pletykáknak.

Ismét megszólalt az újságíró, aki lényegében elindította az Alonso-Red Bull pletykát

„Ez az egész teljesen légből kapott – nyilatkozta az F1-Insider.com-nak a 80 éves veterán, majd megismételte, amit az utóbbi időszakban hajtogatnak Sergio Pérezzel kapcsolatban. – Christian Horner [csapatfőnök] és én többször hangsúlyoztuk, hogy Pérez jövőre is nálunk fog versenyezni. Az eredményektől függetlenül. Szerződése van, és mi ragaszkodni fogunk ehhez.”

Ami Alonsót illeti, a 32-szeres F1-es futamgyőztes meglehetősen dühös hangnemet ütött meg, amikor erről kérdezték, és kijelentette, hogy a paddockba be nem jutó újságírók szórakoznak az ilyen híresztelésekkel. Az Aston Martin versenyzője odáig ment, hogy következményekkel fenyegetőzött, aminek tudatában meglehetősen érdekes Marko elmélete.

Alonsót felbosszantották a Red Bull-os pletykák, már fenyegetőzik

„Simán el tudom képzelni, hogy Alonso maga terjesztette el a pletykákat – jelentette ki. – Ennek oka, hogy az utóbbi időben nagyon kiábrándítóak voltak az Aston Martin eredményei. Nem ez lenne az első eset, hogy a spanyol médiát használja fel az állóvíz felkavarására. Ismétlem, mi csak a sportszakmai célokat tartjuk szem előtt. Az összes hátralévő futamot meg akarjuk nyerni, és Checóval a második helyen szeretnénk végezni a bajnokságban.”

Friss