2024. április 28. 20:14

KezdőlapF1Alonso végül csak reagált, és finoman megalázta az őt idiótának nevező volt...

Alonso végül csak reagált, és finoman megalázta az őt idiótának nevező volt csapattársát

-

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso csak nem ment el szó nélkül amellett, amiket volt csapattársa nyilatkozott róla.

Fernando Alonso és Esteban Ocon brazíliai sprintszétlövésen történt ütközése után a francia pilóta először a rádióban idiótának nevezte volt csapattársát, majd a sajtó képviselőinek kifejtette, hogy nem magától csúszott meg, és csakis Alonso tehet arról, hogy összeütköztek. A felügyelők azonban másként látták, és az Aston Martin veteránja elsőre nem is tulajdonított különösebb jelentőséget az esetnek, és elintézte annyival, hogy rosszkor volt rossz helyen.

A sprintfutam után – amelyet Alonso a 11., Ocon a 14. helyen fejezett be – azonban végül csak odaszúrt egyet Oconnak, mert addigra hallotta, hogy a francia mit mondott róla, és hogy őt hibáztatja.

Az Alonsót idiótázó Ocon simán rákente a kétszeres világbajnokra a felelősséget (videó)

„Igen, hallottam mit mondott a fickó. Még mindig nagyon éretlen, és nem változott, hogy miként látja a dolgokat. De hé, vannak más dolgok is, amelyek nem változtak. Most is mögöttem volt, mint tavaly, és ott is maradt, mint tavaly. Szóval minden a legnagyobb rendben” – idézi a Soymotor.com a spanyol veteránt, aki az Alpine-t is kiosztotta.

„Akármikor jön egy Alpine, extrán óvatosnak kell lenned. Ütköztünk Pierre Gasly-val a hatos kanyarban. Azt gondolhatják, hogy a mi autónk keskenyebb, mint amilyen valójában. Egy másik alkalommal a fűre kerültem, de jobb volt a tempónk, mint az övék, és meg tudtuk előzni őket. Mindig turbulens levegőben haladtunk, úgyhogy hiányzott néhány kör tiszta pályán, de boldog vagyok” – ecsetelte.

Alonso és az Alpine tavaly nem vált el valami jó viszonyban, a kétszeres világbajnok és Ocon kapcsolata pedig ez idő alatt vált fagyossá.

Kemény kritika: Ocon úgy beleszállt Alonsóba, ahogy még senki

Ami a sprintet és a magyar idő szerint ma este 18 órakor kezdődő Brazil Nagydíjat illeti, Alonso optimista, hogy a 4. helyről rajtolva jó eredményt érhet el.

„A tempónk jó volt, de az időmérős baleset után csak ez maradt nekünk, amiatt már elveszett a nap. Így annak szenteltük a sprintet, hogy elemezzük a gumikopást és megnézzük, hogy jól viselkedik-e az autó. Gyorsnak éreztem, és a végén nemcsak a Haasnál és az Alpine-nál, hanem Oscar Piastrinál és Carlos Sainznál is versenyképesebbek voltunk. De ők mind DRS-vonatban voltak, egymást segítették, így pedig nem tudtunk előbbre lépni.”

„[A versenyen] remélhetőleg harcolhatunk a dobogóért, és ha nem, akkor a legjobb 5-be kerülésért, mert szerintem gyorsabbak vagyunk Lewis Hamiltonnál és keményen fogunk harcolni a Mercedesszel, Charles Leclerc-rel és Lando Norrisszal, akik mind meg fognak érkezni hátulról. Meglátjuk, hogy bent tudunk-e maradni legalább a legjobb 5-ben.”

Friss