2024. április 29. 16:32

KezdőlapF1Sainz elárulta, mi az, ami nélkül nem akarja elkezdeni a következő F1-es...

Sainz elárulta, mi az, ami nélkül nem akarja elkezdeni a következő F1-es idényt

-

Carlos Sainz kijelentette, mindenképpen úgy kezdené el a 2024-es szezont, hogy tisztában van a jövőjével. A spanyol pilóta szeretne maradni a Ferrarinál, de többéves szerződéshosszabbítást akar.

A Ferrari jelen állás szerint egyetlen versenyzővel sem rendelkezik a 2025-ös szezonra. Persze egyrészt ezt még jó néhány másik istállónál is elmondhatják magukról, másrészt ez nyilvánvalóan változni fog, de mindez azt jelenti, hogy a maranellóiaknak bőven lesz dolguk a tárgyalóasztalnál a következő hetekben, illetve hónapokban.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy megtartják a jelenlegi pilótafelállást, vagyis a jelenlegi technikai korszak utolsó évének is Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal vágnak neki. John Elkann, a Ferrari elnöke nemrég magabiztosan kijelentette, hogy hamarosan mindkettőjükkel hosszabbítanak, és Frédéric Vasseur csapatfőnök is kifejezésre juttatta ebbéli meggyőződését. Ami a spanyol pilótát illeti, ő a következő szezon elejére már mindenképpen ismerni akarja a további jövőjének alakulását.

Leclerc több szempontból is brutális szerződést kaphat, Sainzcal még nem jutott dűlőre a Ferrari

„A célom, hogy 2024-et úgy kezdjem el, hogy tudom, hol fogok versenyezni 2025-ben – nyilatkozta egy szponzori eseményen Madridban. – Nem szeretném úgy elkezdeni a szezont, hogy nem tudom, mi a következő állomásom. A prioritás, hogy még sok évig a Ferrarinál maradjak. Nagyon boldog vagyok, mindkét fél nagyon boldog, és a folytatás a cél, de meg kell állapodnunk, és ez a három hónapunk van a következő futamig, hogy ezt elérjük.”

Elkann megszólalása után meg is kezdődtek a találgatások a két versenyző jövőjét illetően. Leclerc-ről az a hír járja, hogy 2029-ig újítják meg a szerződését, ellenben bizonyos pletykák szerint Sainzcal megrekedtek a tárgyalások, mivel a Ferrari csupán egy évet akar hosszabbítani, a 29 éves versenyző viszont több szezonra el akarja kötelezni magát. Mindezt most is leszögezte.

A „halálos ítéletét” írta alá, vagy ő lesz a következő Räikkönen, esetleg Michael Schumacher?

„Nyilvánvalóan szeretnék hosszabbítani, nem feltétlenül két évre, hanem egynél többre – fogalmazott. – Ismerik a szándékaimat, és őszintén szólva úgy érzem, hogy Fred és úgy általában az egész Ferrari-család tökéletesen megbecsül és szeret. Azt érzem, hogy megbecsülnek, és pilótaként ez a fő szempont. Meggyőződésem, hogy ha mindketten akarjuk, akkor meg fogunk állapodni egy olyan időtartamban, amellyel elégedett vagyok.”

Sainznak elsősorban a szezon közepén voltak kisebb konfliktusai a Ferrarival, amikor nehezményezte a csapaton belüli bánásmódot, illetve a stratégiát. Akkor azt lehetett gondolni, hogy ez esetleg belső feszültségre utalhat, de a későbbiekben már nem voltak jellemzőek az ilyen jellegű nézeteltérések. Persze ettől függetlenül felmerül a kérdés, hogy ha valamilyen okból mégsem hosszabbítanak vele, akkor hova vezethet az útja. A szezon közben felröppent híresztelések alapján erre az Audi lehet a válasz, már csak azért is, mert édesapja, idősebb Carlos Sainz a német gyártó színeiben indult az előző két Dakaron, és a jövő évi viadalon is náluk fog szerepelni.

Friss