2024. április 29. 11:48

KezdőlapF1Csak kitaláció lenne a Horner elleni vád? – Ecclestone szavai erre utalnak

Csak kitaláció lenne a Horner elleni vád? – Ecclestone szavai erre utalnak

-

Bernie Ecclestone szerint Christian Hornernek ki kell várnia, hogy lássa, mik lesznek az ügy fejleményei. A 93 éves üzletember azt állítja, hogy a Red Bull meg akar szabadulni csapatfőnökétől, és az alapító halála után néhányan „kitalálnak mindenféle történetet”.

Továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan mi váltotta ki azt az ügyet, amely most a Red Bull házán belül zajlik, és amelynek középpontjában Christian Horner csapatfőnök, illetve egy állítólag középvezetői pozíciót betöltő női alkalmazott áll. Ami biztos, hogy egy független ügyvéd már meghallgatta az érintetteket, de könnyen lehet, hogy még hetekig nem születik döntés.

Köztudott, hogy a brit szakember jó viszonyt ápol Bernie Ecclestone-nal, a Forma–1 korábbi vezérigazgatójával. A 93 esztendős üzletemberről a napokban elterjedt, hogy már ő is a lemondást javasolja honfitársának, ám ő ezt szerdán cáfolta a közösségi médiában. Sőt, azt is elmondta, hogy egészen pontosan mit tenne a szorult helyzetbe került csapatfőnök helyében.

Újabb fordulat Horner ügyében, Ecclestone cáfolt

„A tanácsom Christiannek, hogy ne tegyen semmit, várjon, és nézze meg, mi történik ezután – nyilatkozta Ecclestone az AFP hírügynökségnek, majd sokat sejtető mondatok hangzottak el tőle. – Szoros kapcsolatban vagyok vele. Az a probléma, hogy amint sikeressé válik az ember, rengeteg ellensége lesz. Ebben az esetben pedig ez a helyzet.”

Ecclestone szerint Hornernek nem szabad hagyni, hogy provokálják, és saját magának kell tisztáznia a problémákat azzal, hogy valaki személyesen beszél mind vele, mind a feltételezett sértettel. Ez utóbbi meg is történt, ami az ő esetében egy bruttó 8 órás meghallgatást jelentett múlt hét pénteken. „Akkor biztosan rendeződhet a dolog” – fogalmazott a brit üzletember.

Az ügy kirobbanása óta sokféle pletyka napvilágot látott. Az már nem új keletű, hogy Dietrich Mateschitznek, a Red Bull alapítójának 2022-es halála óta állítólag hatalmi harc zajlik a bikásoknál, és Horner a tanácsadó, Helmut Marko kárára akart nagyobb hatalmat a cégen belül. A közelmúltban pedig olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az osztrák vezetés a 800 éves veteránt támogatja, viszont a thaiföldi többségi tulajdonos Horner pártját fogja. Ecclestone viszont másképp látja a helyzetet, és szavai alapján Hornert egy kitalált történettel akarják eltávolítani az F1-es istálló éléről.

Valójában a Red Bull akarja eltávolítani Hornert? – felesége hisz a csapatfőnök ártatlanságában

„Az az érzésem, hogy amikor Dietrich meghalt, vákuum keletkezett – jelentette ki. – Néhányan más pozícióba kerültek, és látták a lehetőséget, hogy kitaláljanak mindenféle történetet, és elmondják, hogy ártsanak [Hornernek]. Így megszabadulhatnak tőle, és pozíciót teremthetnek maguknak. Meg akarnak tőle szabadulni.”

Emellett az is felmerült, hogy Horner viszonya megromlott Jos Verstappennel, így már a Verstappen család is szívesen látná őt a Red Bullon kívül. Hogy valójában mi a helyzet, azt csak kevesen tudhatják. Marko vélhetően közéjük tartozik, de továbbra sem hajlandó érdemi információval szolgálni. „Ezt nem tudom megmondani, és mást sem tudok mondani a témában – idézi az OE24. – Amíg a vizsgálat folyamatban van, vagy nincs eredménye, addig semmit nem fognak hallani tőlem. Ez egy folyamatban lévő ügy. Remélem, hamarosan sikerül lecsillapítani a nyugtalanságot.”

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

Friss