2024. április 29. 14:35

KezdőlapF1Újabb fordulat Horner ügyében, Ecclestone cáfolt

Újabb fordulat Horner ügyében, Ecclestone cáfolt

-

Bernie Ecclestone cáfolta, hogy olyan tanácsot adott volna Christian Hornernek, miszerint érdemes lenne lemondania a Red Bull csapatfőnöki pozíciójáról. A 93 éves üzletemberről az elmúlt napokban terjedtek el ezek a hírek.

Továbbra sem zárult le a Christian Horner körül kialakult botrány. Mint ismert, a Red Bull belső vizsgálatot indított saját F1-es istállójának csapatfőnöke ellen, miután egy vélhetően középvezetői posztot betöltő női alkalmazott panaszt tett ellene „nem megfelelő viselkedés miatt”. Először arról szóltak a hírek, hogy a brit szakember illetlen képeket küldött, de a későbbi beszámolók alapján valószínűbb, hogy a menedzsmentstílusát nehezményezték.

Azonban továbbra is csak találgatni lehet, hogy mi a pontos vád. Ami biztos, hogy múlt hét pénteken egy független ügyvéd Londonban meghallgatta Hornert, és előtte már más személyek, többek között Adrian Newey technikai főigazgató kikérdezése is megtörtént. A csapatfőnök meghallgatása állítólag 8 órán át tartott, de ez nem jelenti azt, hogy gyors eredménye lesz az ügynek, épp ellenkezőleg.

Már tudni, ki jelentette fel Christian Hornert – Adrian Newey-t is kikérdezték

A beszámolók szerint ugyanis még hetekbe telhet, mire megszületik a döntés, és mivel Horner nem akar lemondani, ezért addig ő irányítja az istállót. Az 50 éves szakember köztudottan jó viszonyt ápol Bernie Ecclestone-nal, a Forma–1 korábbi vezérével, és, ahogyan mi is beszámoltunk róla, sajtóértesülések szerint még honfitársa is azt javasolta neki, hogy mondjon le.

Christian Horner már befolyásos barátja szerint is le kellene mondjon a Red Bull éléről

Csakhogy, mint kiderült, ez nem igaz, vagy legalábbis az érintett cáfolta ezeket az állításokat. „Hogy tisztázzam az újságok azon beszámolóit, miszerint szorgalmaztam vagy javasoltam volna, hogy Christian Horner mondjon le a Red Bullnál betöltött pozíciójáról, ez teljes mértékben valótlan” – írta Ecclestone egy korlátozott ideig elérhető Instagram-történetben.

A 93 esztendős üzletember nem először kérdőjelezi meg az újságokban megjelenteket saját magával kapcsolatban. Tavaly, miután megjelent az az interjúja, amely alapján Felipe Massa meg akarja szerezni a 2008-as világbajnoki címet, kijelentette, hogy ő nem emlékszik, hogy valaha adott volna ilyen interjút. Persze most jóval kevesebb idő telt el a vélelmezett megszólalás és a cáfolat között.

Horner tehát továbbra sem tágít, és a Red Bull keddi bejáratásán is részt vett Silverstone-ban. Sőt, úgy tűnik, hogy a csapatnak a mai napon esedékes bemutatóján is ott lesz, ami érdekes helyzetet teremthet. Az RB20-ast magyar idő szerint este fél 9-kor leplezik le, az eseményt pedig online lehet követni ezen a linken keresztül.

Christian Horner az új Red Bull titkos tesztjén tűnt fel, az autóbemutatón is ott lehet

Friss