2024. április 16. 12:41

KezdőlapF1Tégla van a Red Bullnál, aki szándékosan tönkre akarja tenni Horner karrierjét?

Tégla van a Red Bullnál, aki szándékosan tönkre akarja tenni Horner karrierjét?

-

Egy bennfentes kijelentette, a Red Bullnál felmerült a gyanú, hogy olyasvalaki szivárogtathatta ki a Christian Horner ügyével kapcsolatos bizonyítékokat, aki minimum közel áll az istállóhoz, és tettével ártani akar a csapatfőnöknek. A panaszt benyújtó alkalmazott viszont állítólag nagyon nem boldog az eljárás lefolytatásának módja miatt.

Továbbra sem csitul a Christian Horner körül kirobbant botrány, sőt, kis túlzással azt is lehet mondani, hogy az ügy árnyékában mellesleg lezajlott a Forma–1 szezonnyitója. Mint ismert, a Red Bull csapatfőnöke ellen belső vizsgálat indult, miután egy női alkalmazott bepanaszolta őt, és ez alapján szerdán megszületett a döntés, hogy felmentik őt.

Most robbanhat igazán a bomba: kiszivárogtatták a Horner-ügy részleteit?

Azóta viszont többször is olajat öntöttek a már kialudni látszó tűzre: csütörtökön valaki kiszivárogtatta az ügynek a továbbra is csak feltételezett bizonyítékait, majd szombaton, már a futam leintése után Jos Verstappen, Max édesapja odáig ment, hogy Hornernek távoznia kell, különben a szétszakadás veszélye fenyegeti az istállót. Ami a szivárogtatást illeti, a Red Bullnál felmerült a gyanú, hogy egy csapaton belüli vagy legalábbis ahhoz nagyon közeli személy szánt szándékkal ártani akar a brit szakembernek.

Brutális fordulat Horner-ügyben: Verstappen apja lemondásra szólította fel a csapatfőnököt!

„A Red Bullnál olyan pletykák keringenek, hogy van egy tégla a soraikban, valaki, aki ártani akar Christiannek – idézi a The Sun a meg nem nevezett forrást. – A szivárogtatás sokkoló volt. Valaki bosszút akar állni Christianen. Ez a személy úgy viselkedett, mintha titokban mozgatná a szálakat. Úgy tűnik, ki lett számítva, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák Christian karrierjében, és mindössze huszonnégy órával az F1-es idény kezdete előtt megalázzák őt. Úgy véli, valaki arra törekszik, hogy szakmai és magánéleti szempontból is tönkretegye őt. A csapat viszont szilárdan Christian mögött áll, és mindenki a közös célért dolgozik.”

A „mindenki” szó ugyanakkor biztosan nem igaz, ugyanis a panaszt benyújtó alkalmazott – aki egyébként továbbra is a Red Bullnál dolgozik, de a futamra nem utazott el – nagyon nem boldog az eljárás lefolytatásának módja miatt. Legalábbis ezt állítja egy rokona, aki maga is kételkedik abban, hogy ez a vizsgálat valóban teljesen tiszta és független volt.

„Nekem az a reakcióm erre az egészre, hogy undorító – nyilatkozta a Daily Mailnek. – A Red Bull szavai alapján Christian Hornert tisztázták, de szerintem sok ember nézi ezt a választ, és nem igazán tudja felfogni, mi a mögötte rejlő igazság. Nyilvánvaló, hogy a szivárgások miatt most sem lesz nyugalom. Nem tudtam az üzenetekről, mielőtt a média felkapta volna őket, és fogalmam sincs, hogy ki a felelős a szivárogtatásért. Az ember mindig hisz a sajátjainak, nem igaz? Nem olvastam az üzeneteket, de soha semmilyen kapcsolat nem volt közte és Christian között. Nem beszélget velünk ilyesmiről. Ha az ember olyasvalakinek dolgozik, mint ő, akkor sok olyan információval rendelkezik, amelyet nem szabad nyilvánosságra hozni. Velem biztosan nem beszélt erről.”

Az FIA elnöke elítélte a Horner körüli botrányt, de egyelőre nem tesz semmit

„Minden nap beszélünk, és természetesen nagyon nem boldog – folytatta. – Úgy gondolja, hogy az egész nagyon egyoldalú, és meghurcolták. A Red Bull vizsgálóbizottsága független? Ki tudja? Az újságokban megírták, hogy Christian meghallgatása tizenkét óra volt. [Az alkalmazott] meghallgatása hány óra volt? Ezt a kérdést nem teszik fel, de ennél sokkal többről van szó.”

Horner az ügy kirobbanása óta folyamatosan az ártatlanságát hangoztatja, és ez a hétvégén sem történt másképp. Többször is leszögezte, hogy a névtelen forrásból származó feltételezett bizonyítékokra nem fog érdemben reagálni, ehelyett arra koncentrál, hogy a pályán minden rendben menjen, ami meg is történt.

„Nem fogom kommentálni, hogy milyen indítéka lehetett annak, aki ezt tette – jelentette ki. – Én erre a csapatra, a családomra, a feleségemre és a versenyzésre koncentrálok. Elképesztő családom van, egy elképesztő feleséggel és egy elképesztő csapattal a hátam mögött, és mindenki a csapaton belül. Arra koncentrálok, hogy versenyezzünk, futamokat nyerjünk, és a lehető legjobbamat nyújtsam. Nyilvánvalóan nem volt kellemes, némi nem kívánt figyelem, de most nagyon is az autókon van a hangsúly. Nagyon is arra koncentráltam, ami a pályán történik, és szerintem az eredmény jól mutatja, hogy mire összpontosít az egész csapat. És megyünk tovább.”

Verstappen beérte, Alonso lehagyta Michael Schumachert az egyedülálló idénynyitón

Valóban, a pályán minden tökéletesen zajlott a Red Bull szempontjából. Max Verstappen ún. Grand Slammel begyűjtötte a maximálisan megszerezhető pontmennyiséget, és Sergio Pérez második helyével ezt a csapat is elmondhatja magáról. Horner felesége, a korábbi Spice Girls-tag Geri Horner pedig ellátogatott a helyszínre, és látszólag minden rendben van köztük. Rajta kívül Chalerm Yoovidhyával, a Red Bull thai többségi tulajdonosával is lefotózták.

Át akarta verni a világot a botrányba keveredett Horner és „megalázott” felesége?

„Hatalmas mértékű támogatást kaptam a csapaton és a családon belül – fogalmazott az 50 éves szakember. – Ez a nap a versenyzésről szólt, az idénykezdetről és arról, hogy a lehető legjobban indítsuk a szezont. A pilóták remekül teljesítettek, ahogyan a csapat is. Ez volt a lehető legjobb kezdés a csapat, a partnereink, a részvényeseink és mindenki számára a csoporton belül.”

Miután a vizsgálat felmentette Hornert, egyértelmű volt, hogy maradhat a pozíciójában, Az azt követő események viszont adott esetben új helyzetet teremthettek, ám ő továbbra is biztos a dolgában. „Volt egy teljes, hosszadalmas belső eljárás, amelyet egy független ügyvéd végzett el – hangsúlyozta. – A felhozott sérelmet elutasították. Vége, lépjünk tovább!”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss