2024. április 25. 23:31

KezdőlapORBVincze bekeményített és már második, Ostberg vezet – Salgó Rally 4. gyors

Vincze bekeményített és már második, Ostberg vezet – Salgó Rally 4. gyors

-

Szoros eredmények születtek a Salgó Rally negyedik gyorsaságiján, a 7,4 kilométeres Salgótarján–Kazár–Vizslás szakaszon. Mads Ostberg és Patrik Barth futották a leggyorsabb időt, 7,8 másodpercre növelve az előnyüket. Vincze Feri és Németh Gergely 0,1-del maradt el tőlük és előre lépett a második helyre. Bodolai László és Deák Attila a hetedik idővel őrzik harmadik helyüket. 

Vihar előtti csendben telt a Salgó Rally második körének első rövid szakasza. Mads Ostberg a végsebességével nem volt elégedett, de így is megszerezte zsinórban második szakaszgyőzelmét a Citroën C3 Rally2-vel és tovább növelte előnyét az élen.

Az első kör után jelentős beállítás változtatást ígért Vincze Ferenc és Németh Gergely a Skoda Fabia R5-tel. Ezt meg is tették és 0,1 másodperccel Ostberg mögött a második időt autózták, amivel összetettben is 7,8 másodperc hátránnyal a második helyre jöttek fel. 

2,5 másodpercet veszített a szakaszgyőzteshez képest Bodolai László és Deák Attila, amivel a hetedik időt autózták, összetettben pedig a harmadik helyre csúsztak vissza kerek 10,0 másodperc hátránnyal. 

Egyre jobban belelendül a versenyezésbe Velenczei Ádám és Vászna Zsolt, akik zsinórban másodszorra autóztak harmadik időt a Skoda Fabia Rally2 evóval. Ezzel 10,6 másodperc hátránnyal a negyedik helyen állnak, de már csak 0,6 másodperc a hátrányuk a harmadik Bodolaihoz képest.

Klausz Kristóf és Csányi Botond stabilan tartja az ötödik helyet 14,8 másodperc hátránnyal. A szakaszon is ötödik időt futottak.

Őket követi Hadik András és Kertész Krisztián a hatodik helyen 16,9 másodperc hátránnyal, akik jelentősen gyorsultak az első körhöz képest, de így is csak hatodik időt futottak. Kettő tizedet veszítettek Klausszal szemben, akihez képest most 2,1 másodperc a hátrányuk. 

Az első körben ezen a pályán kapott defektet Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, akik most találkoztak a szakasszal először igazi versenytempóban. A negyedik időt autózták és továbbra is a hetedik helyen állnak 24,3 másodperc hátránnyal. 

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyorsasági

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

Bodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – Salgó Rally 3. gyors

Teljes eredménylista itt található.

Friss