2024. április 26. 17:22

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ESainz kórházba került, viccnek találja a büntetést

Sainz kórházba került, viccnek találja a büntetést

-

Óriási balesetbe került az idősebbik Carlos Sainz az Extreme E szardíniai futamán. Saját lábán hagyta el a helyszínt, és végig magánál volt.

A döntő legelején a pálya több sávból tart ismét egy helyre a második kapuhoz. A legjobb starthelyről a spanyol rally világbajnok elsőként ért oda.

Az egyik másik útvonalon azonban csak éppen egy fél másodperccel később érkezett oda Johan Kristoffersson, és ezzel keresztbe forgatta a riválisát.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Extreme E (@extremeelive)

Sainz azonnal kiesett a versenyből, és a versenyt is félbe kellett szakítani. Végül a Rosberg alakulat elsőként ért célba, de utána egy fél perces büntetéssel elveszítették a győzelmet. Így is dobogón maradtak, és a bajnokságot is vezetik.

A spanyol eközben a kórházban kivizsgáláson esett át, és szerencsére nem esett nagyobb baja, így még este elengedték. A két idei verseny alatt ez volt a második nagyobb balesete, Szaúd-Arábiában dakaros riválisa, Nasser Al-Attiyah ment neki nagy sebességnél.

„A versenyzők biztonsága a legnagyobb aggodalmunk. Én és az egész Extreme E család küldjük jókívánságainkat Carlosnak, és reméljük, még a hétvégén visszatér a következő versenyre.” jelentette ki Alejandro Agag, a sorozat első embere.

Sainz azonban nem magáért aggódott, sokkal inkább a verseny miatt bosszankodott:

„Szerencsére minden rendben volt és kiengedtek, de azért még sok fájdalmat érzek. Nagyon csalódott vagyok azzal kapcsolatban, ami történt a pályán, de azzal még jobban, hogy egy ilyen nagy baleset okozása csak 30 másodperces büntetést eredményezett.

Azon közül, amit 40 év alatt a motorsportban láttam, ez volt az egyik legsúlyosabb cselekedet, amit példamutató büntetés nélkül hagytak.

Köszönöm mindenki a támogató üzeneteket.” zárta rövidre.

Carlos, Sainz, Acciona Sainz, Extreme E
Fotó: Sam Bloxham/Extreme E
Forrás:planetf1.com

Friss