2024. április 27. 03:18

KezdőlapF1Az F1-es pilóta személyesen gratulált Molnár Martin első WSK-dobogójához

Az F1-es pilóta személyesen gratulált Molnár Martin első WSK-dobogójához

-

Alexander Albon a lonatói pályára látogatott, hogy gokartozással készüljön fel az idei F1-es szezonra. A thai pilóta, valamint a Formula E-ben szereplő Nick Cassidy is gratulált Molnár Martinnak a hétvégén elért kiváló eredményéhez.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Molnár Martin kiváló eredménnyel kezdte az idei World Series of Karting sorozatot, hiszen a lonatói Champions Cupon minden futamát az első háromban zárta, a döntőben pedig a második helyet szerezte meg. A 14 éves pilóta először állhatott fel a dobogóra a szériában, és minden bizonnyal továbbra is előkelő helyen fog szerepelni az FIA újonnan létrehozott ranglistáján.

Újabb mérföldkő: Molnár Martin először állhatott dobogóra a WSK-ban

Ezzel azonban még nem ért véget az élmények sora a MOTAM pilótájának: hétfőn az egész csapattal a helyszínen maradtak, és két profi versenyző is csatlakozott hozzájuk. Az egyik ráadásul az F1-ben szereplő, ott eddigi pályafutása során két dobogós helyezést elérő Alexander Albon volt, aki barátjával, a Formula E mezőnyét erősítő Nick Cassidyvel látogatott el a pályára.

„Alexander Albon, a Williams Racing F1-es csapatának pilótája hétfőn Molnár Martin csapatánál, az Energy Corse Racing Kartsnál tesztelt – olvasható a HUMDA által támogatott versenyző Facebook-oldalán. – Bevett szokás az F1-es pilótáknál, hogy a szezon előtt gokartozással hozzák magukat formába. Martin ugyanezen a pályán egy nappal korábban állhatott dobogóra a WSK Champions Cup versenyen, amihez Alexander Albon és a Formula E-ben versenyző Nick Cassidy is gratulált Martinnak.”

Ahogyan a bejegyzés szövege is említi, a Forma-1, illetve más sorozatok pilótái gyakran gokartoznak edzés gyanánt. Ezt tette nemrég Carlos Sainz is, valamint Pierre Gasly is: a Ferrari pilótája a franciacortai aszfaltcsíkra látogatott el, míg egykori csapattársa az Egyesült Arab Emírségekben körözött. Amellett, hogy a versenyzők ezzel formában tartják magukat, időről időre visszatérhetnek a gyökereikhez, hiszen ők is gokartozással kezdték pályafutásukat.

Magyar sikert hozó pályán tért vissza a gyökerekhez a Ferrari F1-es pilótája (képek)

Albon ráadásul nem csak emiatt nosztalgiázhatott: a Williams versenyzője anno Molnár Martinhoz hasonlóan szintén az Energy Corse csapatánál versenyzett, és ért el sikereket. A kétszeres F1-es dobogós az elmúlt években többször is meglátogatta egykori istállóját. Tavaly például a Jules Bianchi családja által birtokolt brignoles-i pályán tett meg néhány kört, míg 2019-ben, F1-es debütálásának évében először vezetett sebességváltóval rendelkező gokartot.

Albonhoz jó barátja, Nick Cassidy is csatlakozott, akivel a 2021-es DTM-szezonban voltak csapattársak, és az utolsó futamon ő helyettesítette az akkor még a Red Bull kötelékébe tartozó versenyzőt. Az új-zélandi pilóta ekkor már a Formula E-ben is versenyzett, és az előző kiírásban egy győzelemmel a tizenegyedik helyen zárt. Ebben az idényben három futamon 10 pontot szerzett, így jelenleg a tabella tizedik pozícióját foglalja el.

Friss