2024. április 23. 19:43

KezdőlapERCDe Tommaso vezet, minden magyar sikeresen túl az első szakaszon

De Tommaso vezet, minden magyar sikeresen túl az első szakaszon

-

Damiano De Tommaso vezeti a Róma Rallyt, miután a rajtnál beugró Giandomenico Basso 10 másodperces időbüntetést kapott.

A Colosseum mellett kialakított 1,7 km-es szakaszon az olaszok domináltak. A verseny egyik legfőbb esélyese és egyben tavalyi győztese, Giandomenico Basso ugyan megfutotta a legjobb időt 1:42.5-el, azonban a rajtnál beugrott, így 10 másodperces időbüntetést kapott.

Giandomenico Basso
Giandomenico Basso | Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A versenyt egy szakasz után így Basso honfitársa Damiano De Tommaso vezeti, aki alig egy tizeddel futott gyengébb időt Bassonál. A második helyen a cseh Filip Mares található, őt pedig újra egy helyi versenyző Andrea Crugnola követi. A bajnoki címért hajtó Efrén Llarena biztonsággal behozta autóját a 18. helyen.

Minden magyar a célban

Herczig Norbert és Czakó Janek a 14. idővel teljesítették az első szakaszt, ami problémamentesre sikerült.

Remek szakasz volt, ez része a shownak. Örültem, hogy ennyi néző kilátogatott, gratulálok a szervezőknek. A verseny előtt két aszfaltos tesztünk is volt, az egyik otthon Magyarországon, a másik pedig Olaszországban a többiekkel. Mindkettő abszolút sikeres volt, remélem szélesebb lesz a mosolyom a rally végére.” – mondta Herczig.

Róma Rally
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A shakedown-t megnyerő Csomós Mixi-Nagy Attila duó is zökkenőmentesen vette az akadályt, a 17. helyen zárták az első szakaszt.

László Martin és Berendi Dávid remekül kezdtek az általuk igencsak kedvelt helyszínen, a rendkívül népes ERC4 kategóriában a 8. időt autózták.

A Herczig Patrik-Varga Kristóf duó is sikeresen teljesítette az egyébként sok versenyző által rendkívül szűknek mondott pályát, ők az ERC4 kategória 20. helyéről várják a holnapi folytatást.

 

Friss