back to top
2024. július 27. 05:51

KezdőlapF1A fergeteges F1-es buli, amelyen Räikkönen szerelője a részeg Schumacher arcába vágta...

A fergeteges F1-es buli, amelyen Räikkönen szerelője a részeg Schumacher arcába vágta az italát

-

Marc Priestley, a McLaren egykori szerelője felidézett egy németországi bulit, amelyen ő sem szalasztotta el az alkalmat, hogy a már lerészegedett Michael Schumacher arcába vágja az italát. A brit szakember mindig is tisztelte a hétszeres világbajnokot, aki szerinte manapság is meghatározó alakja lehetne a paddocknak.

Marc Priestley 2000 és 2009 között dolgozott a McLaren szerelőjeként, és ez idő alatt számos emlékezetes élményben volt része. Ezek között számos buli is van, amelyek főszereplője általában a csapatnál 2002 és 2006 között versenyző Kimi Räikkönen volt. Ezeket a ’The Mechanic’ című önéletrajzi könyvében elevenítette fel, és jó néhányról mi is beszámoltunk.

Räikkönen szétzúzta saját ajtaját, majd hajvágóval állt bosszút az őt kékre festő szerelőjén

Priestley nemrég az OLBG-nek adott interjút, amelyben újabb fergeteges partit elevenített fel, ekkor azonban nem a finn pilóta volt a középpontban, hanem Michael Schumacher. A pályafutását hét világbajnoki címmel befejező versenyzőről szintén köztudott, hogy a futamhétvégék után szerette kiereszteni a gőzt. Az ilyen alkalmak egyikéről mesélt a brit szakember.

Michael Schumacher őrült módjára tudott bulizni – ruhákat szaggatott le másokról

„Sokszor beszéltem Michael Schumacherrel – jelentette ki. – Nagyszerű emlék, amikor a Német Nagydíj után a pálya mellett volt egy bár. Vasárnap lehetett, a futam után, mert Schumacher nagyon berúgott, ahogyan mindenki. Egyszer csak felállt a bár tetejére, és pezsgőt öntött a fejére, ami ráment az egész testére, és mindenfelé folyt. A többiek elkezdték italokkal dobálni, kaotikus volt. Emlékszem, hogy egy Bacardi-kóla volt a kezemben, és azt mondtam magamban, hogy »nem hagyom ki a lehetőséget, hogy Michael Schumacher arcába vágjak egy italt«. Odarohantam, és az arcába lőttem a Bacardi-kólámat. Ő ezt azzal viszonozta, hogy megölelt, így engem is beborított az ital. Schumacher tudta, hogyan érezze jól magát, el tudta engedni magát, amikor véget ért a verseny, és senki egy rossz szót sem tud mondani róla.”

Ez a történet is mutatja, hogy akkoriban sokszor csak a pályán volt nagy a rivalizálás a versenyzők, illetve a csapattagok között, a leintés után viszont gond nélkül tudtak együtt bulizni. Persze ettől még a versenyzést nagyon is komolyan vették, Schumacher pedig a maga korában mindenki másnál messzebbre jutott. Priestley szerint még manapság is inkább erről beszélnek, amikor a német legenda szóba kerül, nem pedig az elmúlt bő tíz évről.

Schumacher és Villeneuve kilapátolták a minibárt, majd együtt buliztak a hírhedt jerezi ütközés után

„Senki nem ad tájékoztatást a színfalak mögött Michael Schumacher egészségi állapotáról, mivel ez nagyon is magánügy – szögezte le. – Ezt mindenki tiszteletben tartja. Minden, Schumacherrel kapcsolatos beszélgetés a pályán végzett tevékenységéről szólt, és arról, hogy milyen remek ember volt. Amikor a McLarennél voltam, az ellenségem, a nagy riválisom volt, különösen Kimi Räikkönen évei alatt. Gyakran mentünk kerék a kerék ellen Schumacherrel, és a végéig küzdöttünk a világbajnoki címekért. Nagyon tisztelem Michaelt, és igen, az évek során hozott néhány megkérdőjelezhető döntést, mint például Adelaide-ben vagy Monacóban 2006-ban, de olyan pilóta volt, akit mindenki tisztelt a szakmában.”

Ahogyan arra Priestley is utalt, Schumacher 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett, ami alighanem örökre megváltoztatta az életét. Hogy pontosan milyen állapotban van, azt csak nagyon kevesen tudják, az viszont szinte biztos, hogy többé nem láthatjuk őt a Forma–1-es paddockban. Pedig egykori ellenfele szerint még ma is meghatározó személyisége lenne az ottani körforgásnak.

Michael Schumacher olyan kezelést kap, mint még soha senki – véli volt kollégája

„Kár, hogy már nem látjuk az F1-ben Michael Schumachert, különösen akkor [volt az], amikor Mick versenyzett – fogalmazott. – Nagyszerű alakja lett volna a paddocknak, inspiráló fickó volt a pályán és azon kívül is. Schumacher mindig mindenkinek köszönt, akit látott, emlékezett a mérnökei és más csapattagok születésnapjára. Karizmatikus fickó volt, aki a mai napig nagy alakja lenne az F1-nek.”

Friss