2024. április 28. 19:49

KezdőlapHírekMegromlott Verstappen és Horner kapcsolata utóbbi botránya miatt? – a címvédő válaszolt

Megromlott Verstappen és Horner kapcsolata utóbbi botránya miatt? – a címvédő válaszolt

-

Max Verstappen reagált arra a felvetésre, hogy megromlott volna a kapcsolata Christian Hornerrel, miután a brit szakember körül botrány robbant ki. Sergio Pérez hangsúlyozta, hogy a csapatnak együtt kell maradnia.

Továbbra is áll a bál a Red Bull háza táján Christian Horner csapatfőnök körül. Az 50 éves szakember ellen múlt héten indult házon belüli vizsgálat, miután kiderült, hogy „nem megfelelő viselkedést” tanúsított egy vélhetően középvezetői pozíciót betöltő női alkalmazottal szemben. Bár február 9-én egy ügyvéd meghallgatta, azóta sem született döntés, sőt, az ügy csak bonyolódott.

Christian Horner 300 millió forinttal akarta eltussolni botrányát, mégis szexuális zaklatás történhetett

A botrány kirobbanásakor arról lehetett olvasni, hogy Horner szexuálisan zaklatta a kérdéses munkatársat, de aztán ezt megcáfolták. Az elmúlt napokban viszont újabb fordulat következett be, hiszen a holland sajtó szerint mégis ez lehet a vád. Ráadásul arról is lehetett olvasni, hogy mind a Red Bull, mind a csapatfőnök próbálta ezt eltussolni.

Horner és a Red Bull is megpróbálta eltussolni a zaklatást – nagyon szorul a hurok a csapatfőnök körül

Akármi is van a háttérben, kérdés, hogy hogyan hat ez a Horner és a csapattagok közötti kapcsolatra. Különösen érzékeny téma lehet ez a versenyzők esetében, ám Max Verstappen cáfolta, hogy bármi is változott volna. „Ugyanolyan, mint mindig – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya főnökével. – Ezt tudom elmondani. Nem tudom, hogy kinek van kedve ilyeneket írni, de ugyanolyan maradt [a kapcsolat] köztem és Christian között.”

Hamarabb kiderülhet, mi lesz Christian Horner sorsa a Red Bullnál, mint gondoltuk

Verstappen esetében azért is érdekes ez a felvetés, mert az egész ügyről a holland sajtó írt először, és többek szerint ez nem véletlen. Bizonyos információk szerint ugyanis a címvédő édesapja, Jos Verstappen, valamint Horner viszonya valóban megromlott, a 26 éves pilóta pedig apjához és Helmut Markóhoz, a Red Bull tanácsadójához hűséges, így ő sem bánná, ha a brit szakember távozna.

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

Szintén fontos kérdés, hogy az ügy hogyan hat a csapat szereplésére. Az idei autó teljesítményét nyilvánvalóan nem befolyásolja, hiszen a botrány kirobbanásakor már az utolsó simításokat végezték. Horner a bemutató után annyit mondott, hogy ez még jobban összekovácsolja az istállót, míg Sergio Pérez arra utalt, hogy szeretné, ha főnöke maradna.

„Nyilván vannak dolgok a háttérben, de a legfontosabb, hogy csapatként együtt maradunk, jó munkát végzünk a fő cél érdekében, nem feledve, hogy a versenyzés miatt vagyunk itt, amit szeretünk, és együtt versenyzünk – fogalmazott. – Tudjuk, hogy Christian kulcsszerepet játszik a szervezetünkben. Mi csak versenyezni akarunk. Versenycsapat vagyunk, és azt akarjuk, hogy az egész istálló együtt maradjon, mert nagyon sikeresek voltunk. Az lenne az ideális, ha az egész csapat együtt maradna, és a versenyzésre koncentrálnánk.”

Friss