2024. április 19. 04:16

KezdőlapORBBodolai újra szakaszt nyert, Vincze csökkentette hátrányát – Salgó Rally 5. gyors

Bodolai újra szakaszt nyert, Vincze csökkentette hátrányát – Salgó Rally 5. gyors

-

Némi meglepetésre második szakaszgyőzelmét szerezte Bodolai László és Deák Attila a Salgó Rally ötödik szakaszán, a 10,5 kilométeres Bátonyterenye–Szuha–Mátraalmás gyorsaságin. Vincze Ferenc és Németh Gergely a második idővel három tizedet hoztak a versenyt továbbra is vezető Mads Ostberg–Patrik Barth pároson. 

Mátraalmás úgy tűnik, hogy Bodolai pályája marad, hiszen az első körhöz hasonlóan most is megnyerték a szakaszt, 1,0 másodperc előnnyel Vincze és 1,3-del Ostberg előtt. Utóbbi az első körben itt defektet kapott, most jelentősen javulni tudott, de így sem bírt a két magyarral. 

Ennek ellenére Ostberg vezet 7,5 másodperc előnnyel Vincze és 8,7 másodperccel Bodolai előtt. Utóbbi bár élete legjobb versenyét futja, még nem mer a végső dobogóra gondolni. 

Kicsit megtört a lendülete Velenczei Ádámnak és Vánsza Zsoltnak, akik úgy érezték, hogy bal hátsó defektjük van, ezért óvatosabban jöttek le, és a negyedik időt autózták. Abszolútban is a negyedik helyen állnak 12,7 másodperc hátránnyal. Ám a harmadik Bodolaihoz képest 0,6-ről 4,0 másodperc nőtt a hátrányuk. 

A Klausz–Csányi, a Hadik–Kertész és a Turán–Farnadi kettősök a gyorsaságin is az ötödik, hatodik, hetedik időt autózták és a versenyen is ezt a pozíciót tartják. 

Klausz hátránya 18,1, Hadiké 20,7, Turáné pedig 31,6 másodperc. 

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyorsasági

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

Bodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – Salgó Rally 3. gyors

Vincze bekeményített és már második, Ostberg vezet – Salgó Rally 4. gyors

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss